Weer een spannend potje voetbal van onze JO15-1!

30 maart om 13 uur op het voetbalveld van Ruurlo. Het zonnetje schijnt. De voetballers van jongens onder 15 van VV Ruurlo en van SV Schalkhaar lopen het veld op om aan de bekerwedstrijd te gaan beginnen. Toeschouwers ook weer genoeg aan de lijn: allen zin om te kijken en aan te moedigen! SV Schalkhaar speelt in de derde divisie en staat redelijk bovenin de competitiepool dus we verwachten een mooie pot voetbal, en dat krijgen we dan ook….

Alvast kort samengevat:

SV Schalkaar                                                                                                                        Ruurlo
2 doelpunten                                                                                                                          0 doelpunten
minimaal 6 corners                                                                                                               minimaal 4 corners
10 spannende schoten op het doel (waarvan dus 8 mooie reddingen van Ties!)     7 spannende schoten op het doel
1 gele kaart                                                                                                                             1 gele kaart

1 penalty  (voor Ruurlo)

Eerste helft
VV Ruurlo begint met de opstelling: Jorne, Jeroen en Ivar voorin, op het middenveld Bas, Bastian en Jort en Tycho, Jelte, Tim en Jesse in de achterhoede. En keeper Ties in de goal. De wedstrijd begint met wat overtrappen op het middenveld en het is meteen duidelijk dat dit een wedstrijd gaat worden waar echt gestreden gaat worden. Tegenpartij SV Schalkhaar zit kort op de bal. Binnen 2 minuten neemt SV Schalkhaar de eerste corner al, gelukkig kopt Jelte de bal voor het doel goed weg.
Ties trapt uit, ver naar de andere voetbalhelft en er vinden een paar goede acties plaats op het middenveld. Een pass van Ruurlo, maar de bal komt helaas niet bij de eigen spits op de pantoffel. SV Schalkhaar blijft met hoog tempo voetballen, zit dicht op de bal en onderbreekt daarmee het spel van Ruurlo. In de 5e minuut heeft team Ruurlo een hele mooie en goede aanval door goed samenspel tussen achterhoede, middenveld en voorhoede maar helaas gaat de bal net mis. Een minuut later maakt Schalkhaar wél een doelpunt. Team Ruurlo moet even bijkomen en in de 7e minuut alweer een schot op doel door SV Schalkaar maar gelukkig mis. Ruurlo volgt nog iets teveel het spel van SV Schalkhaar.
In de 10e minuut komt er een mooie kans voor Ruurlo. Vanuit mooi samenspel tussen Jelte en Jeroen komt een strakke pass op Jorne, maar helaas onderschept de tegenstander de bal net. Het leidt wel tot een corner voor Ruurlo. Helaas gaat de bal er niet in.
De 16e minuut schiet SV Schalkhaar weer krachtig op het doel, maar Ties heeft wederom een mooie redding. “Het is wel spannend”, hoor je het publiek zeggen en “kop op Ruurlo, rustig op gaan bouwen!” In de 20ste minuut geeft Jeroen een mooie voorzet. Met een mooie actie gaat Ivar richting doel, maar hij wordt gehinderd… Penalty! Jeroen neemt de strafschop. Er staat een grote keeper in het doel en Jeroen probeert hem hoog in de hoek te schoppen maar helaas gaat de bal net over. Er gaan bij de spelers van Ruurlo echter geen schouders hangen: je ziet juist nog meer wilskracht ontstaan in het team. Ze merken dat ze kansen hebben en kunnen creëren.
In de volgende minuten van de eerste helft komen er voor beide teams nog kansen en mooie acties. Ook het middenveld van Ruurlo zit nu strak op de bal. Het leidt helaas niet tot de gelijkmaker in de eerste helft.
Vlak voor de rust doet Jeroen een koppoging op het doel. De keeper, die de bal wil tegenhouden valt bovenop Jeroen en het blijkt een flinke botsing. Er breekt zelfs een klein stukje van de tand van Jeroen af (Dick heeft het stukje tand bewaard en nog dezelfde middag heeft de tandarts het gelukkig weer kunnen repareren). De blessuretijd blijkt kort en tot de rust wordt rustig verder gespeeld.
En dan is het rust. Koffie voor de supporters en even flink wat water voor de spelers. Met verhitte gezichten gaan ze naar de kleedkamers. In de rust wordt natuurlijk over de eerste helft nagepraat:
“Erg spannend”, “Voor Ties superleuke wedstrijd, die kan echt aan de bak!” “Mooi om te kijken, lekker weer ook langs de lijn!”, “Een spannende pot, bal kan zo de andere kant op rollen, benieuwd wat tegenstander dan zou doen”
De tweede helft
13.50 uur komen de spelers het veld weer op. Kyran speelt in plaats van Jesse. Ruurlo start sterk en heeft er zin in. In de eerste minuten plaatst Ivar al een goed schot op het doel, maar helaas heeft de keeper hem. Bas breekt het spel regelmatig open en vecht zich tussen de SV Schalkhaar spelers door en zorgt op die manier voor een paar vrije trappen en kansen. Ook SV Schalkhaar blijft strak voetballen en Ties keept zeer sterk. In de 54e minuut komt Lars erin voor Bastiaan. In de minuut die volgt is er een spannende actie van Ivar. Na wat acties zorgt Jelte in de 56e minuut met wat acties voor een sterke pass op Bas die helaas net naast kopt. Het zit Ruurlo ook niet echt mee: kansen hebben ze echt wel!
Rond de 60e minuut zakt bij beide teams het tempo wat naar beneden. Even wat rust, ze lijken beiden wat vermoeid. Ruurlo komt iets minder aan de bal en leidt meer balverlies. Jort, Jelte en Bas creëren nog een goede kans. Het houdt de spanning er echt in. De bal kan echt alle kanten nog op rollen. In de 73ste minuut komt Joris erin voor Jeroen. Niet lang daarna komt er een echt spannend moment voor het doel van SV Schalkhaar. Helaas ziet de tegenstander direct kans om een tegenaanval in te zetten bij het doel van Ruurlo en zij scoren wel: 0-2.
En hoe mooi is het om te zien dat de spelers van het Ruurlose team nog niet opgeven: ze proberen juist met de energie die ze nog hebben alles op alles te zetten en ze voeren het tempo weer wat op. ”Kom op, het kan nog!”. En zo heeft Ruurlo in de 75ste minuut vanuit een corner nog een superschot van Tycho! Die helaas ook naast gaat. In de 77ste minuut volgt nog een eenmansactie van Jelte die leidt tot een vrije trap vlak achter doellijn. Bas neemt hem en schiet super op het doel. Het leidt tot een corner die in het zijnet beland.
Eindstand 0-2
Kortom: wederom een mooie en spannende wedstrijd om te zien. En hoewel SV Schalkhaar fysiek beter was en een hoger speeltempo had, heeft VV Ruurlo ook genoeg mogelijkheden gehad om toch te kunnen winnen. Het balletje had ook net anders kunnen rollen en dan had de uitslag er ook net anders uit kunnen zien…En hoe knap is dat?! Trots op de boys!