VertrouwenspersoonPlezier in sport

Plezier in sport en elkaar ontmoeten is belangrijk. Gedrag dat dit plezier in de weg staat, een onveilig gevoel geeft, is ongewenst. Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en/ of verbale of non verbale agressie. Kortom: gedrag dat niet past binnen onze vereniging en waar jij of een ander onder lijdt. Ongewenst gedrag komt overal voor en dus- helaas – kan dit ook binnen onze vereniging plaatsvinden. 

V.V. Ruurlo heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Binnen een veilige omgeving kunnen leden met plezier voetballen, zich positief ontwikkelen en zich thuis voelen. 

Waarom een vertrouwenspersoon?

Op ons sportpark kunnen we op een ontspannen manier voetballen en elkaar ontmoeten. Belangrijk daarbij is dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Toch kan het gebeuren dat soms bepaald gedrag als vervelend wordt ervaren. 

Het mooiste zou zijn als dit rechtstreeks besproken kan worden. Maar dat blijkt in de praktijk niet altijd even makkelijk. Wellicht kun je negatieve ervaringen bespreken met je leider, trainer, coördinator of een bestuurslid van de club. Soms is deze stap echter te groot omdat het onderwerp gevoelig kan liggen. Of je wilt de situati e liever (eerst) vertrouwelijk bespreken en buiten de club houden. In zulke gevallen kan een onafhankelijke vertrouwenspersoon de helpende hand bieden. 

Wat doet een vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Alleen het luchten van je hart kan soms al bevrijdend werken. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. De vertrouwenspersoon doet niets zonder eerst met jou te overleggen wat de beste oplossing voor het probleem zou kunnen zijn. Ook leiders/trainers van de jeugd kunnen een beroep doen op de vertrouwenspersoon. Er zal echter in geen geval contact gezocht worden vanuit de vertrouwenspersoon met leden waarover zorgen zijn. Deze verantwoordelijkheid ligt bij het lid zelf en/of de ouders of verzorgers. Wel wordt er een advies gegeven en kunnen vervolgstappen besproken worden. 

Wie is de vertrouwenspersoon van VV Ruurlo?

Hallo, ik ben Sietske van Fulpen. Ik ben getrouwd en we hebben drie zonen. Ik ben gespecialiseerd binnen de jeugdzorg en de jeugdgezondheidszorg. Ook werk ik als zelfstandig (pedagogisch) coach. Ik heb ervaring met vertrouwelijkheid en bij bemiddelingen.

Wil je iets met Sietske bespreken? Mail dan naar sietskevanfulpen@gmail.com

Of bel naar telefoonnummer  06-44287678

Vertrouwenspersoon

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse