Team Hazewind winnaar eerste digitale pubquiz VV Ruurlo
Team Hazewind winnaar eerste digitale pubquiz VV Ruurlo

RUURLO – De eerste digitale Pubquiz van voetbalvereniging Ruurlo leverde vorige week vrijdagavond zo af en toe de nodige hoofdbrekens op. Aan de leuk en afwisselend samengestelde quiz door quizmaster Vincent Versteegen namen in totaal negentien teams deel. Winnaar werd het team ‘Hazewind’ bestaande uit Geert, Jaenette en Aafke ter Haar, Heleen Weerkamp, Nicolien Wesselink en Ria Steging. In twee afzonderlijke groepjes van drie nam het winnende team deel aan de quiz. Het zestal had 23 van de 27 antwoorden goed. 

Door Jan Hendriksen

Omdat veel leden van voetbalvereniging Ruurlo momenteel door de corona maatregelen de gezelligheid moeten missen van elkaar treffen op sportpark ’t Rikkelder bij trainingen en wedstrijden had VV Ruurlo een online pubquiz georganiseerd. Teams mochten maximaal uit zes personen bestaan. De deelnemers werden bestookt met vragen die niet alleen over voetbal in het algemeen en specifiek over VV Ruurlo gingen maar ook over algemene Ruurlo zaken zoals: waar is Stekkeltje de mascotte van? (Doolhof), op welke datums wordt Reurpop 2021 gehouden? (4,5 en 6 juni), hoeveel zwerfkeien liggen er voor de hoofdingang van sportpark ‘t Rikkelder (4), wat betaal je momenteel in Ruurlo aan belasting (per jaar, basispakket) voor een 240 liter grijze container? (187,60 euro) en hoeveel personen uit Ruurlo kregen dit jaar een Koninklijke onderscheiding (2). Specifieke vragen over VV Ruurlo waren onder meer: in welke kleuren voetbalde VV Ruurlo zijn eerste wedstrijd in 1932? (rood-zwart), hoeveel doelpunten hebben de seniorenelftallen van VV Ruurlo tot zover gescoord in het seizoen 2020-2021 in zowel de competitie- als in de bekerwedstrijden? (88). Maar ook algemene voetbalvragen behoorden tot de quiz zoals: wat is de grootste uitslag ooit van een officiële wedstrijd? (149-0), finales bij WK’s en EK’s worden beslist door penalty’s, als er na verlenging nog steeds een gelijke stand is. Bij welk toernooi werd voor het eerst een finale beslist door penalty’s? (1976 Joegoslavië) en wie was de topscoorder van het Nederlands voetbalelftal een eeuw geleden in 1920? (Ber Groosjohan). Daarnaast bestond de quiz uit een diverse doe opdrachten die de teams via een inlogging op de website moesten oplossen. Kortom een afwisselende quiz waaraan aan tijdslot van twee uur was gekoppeld. Tweede in de eindklassering werd team ‘Winnaars’ bestaande uit selectiespelers van het eerst en tweede elftal van VV Ruurlo met 22 goede antwoorden. ‘FC Pluisje’ met als teamcaptain Michiel Schaafsma sloot de rij als negentiende met twaalf goede antwoorden.  

 

Het antwoord op vraag 14!
Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse