De eerste twee wedstrijden van Ruurlo 1
De eerste twee wedstrijden van Ruurlo 1

Ruurlo – Albatross

Het seizoen is weer begonnen. Na het oefen- en bekerprogramma, wat voor de meeste teams toch een verlengde oefencampagne is, begint dan nu het echte werk. De eerste wedstrijd was op zondag 24 oktober. De ouverture was tegen Albatross. Zoals zoveel clubs in 3b een grote onbekende voor de geel-zwarten. Andersom is trouwens ook het geval, dus zonder kennis van zaken werd er afgetrapt tegen de club uit Ugchelen bij Apeldoorn.

Na een onverdiende achterstand bij rust van 0-2 werd dit terecht rechtgetrokken. Larson Arendsen Raedt was met twee prachtige treffers de man van de wedstrijd. Qua spelbeeld was een overwinning op zijn plaats geweest. Al met al bleken de “albatrossen” geen hoogvliegers te zijn. De tweede helft werden ze volledig overklast door een zeer sterk collectief. Het mocht een wonder heten dat het geen driepunter werd. Laten we het zo zeggen. De Albatrossen waren volledig vleugellam en mochten de vleugels dichtknijpen dat ze met een punt huiswaarts konden keren.

Lochem – Ruurlo

Tegen een Lochem werd een week later het goede spel van de tweede helft doorgetrokken. Nu hoeven we als VV Ruurlo toch niet meer bang te zijn voor de Lochemse opponent, want de meeste keren werd er de afgelopen jaren aan het langste eind getrokken. “Vrogger gingen wie met een natten köttel in de bokse naor Lochem maor die tied is e wes”

Het was een drukke middag op sportpark “den Elzen”. In het kader van het 100 jarig jubileum werd er voor het begin van de wedstrijd een lange haag gevormd van enthousiaste kinderen. Luid toegejuicht door de vele supporters, waaronder tientallen uit Ruurlo, kwamen de teams het veld op. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Leushuis. Bij de vele Ruurlo supporters een bekend gezicht. Leushuis floot regelmatig op het Karel Stegeman toernooi de afgelopen decennia.

Ruurlo begon sterk aan de wedstrijd en liet meteen zien hier alleen tevreden te zijn met een driepunter. Al in de 1e minuut testte Arendsen Raedt de vuisten van de goalie van Lochem. Even later was het opnieuw Arendsen Raedt die nu vanaf 20 meter de doelman op de korrel nam.

Lochem speelde in een zeer laag tempo. Op de bank vroegen we ons al af of dat de instructie was van trainer Krabbenborg. Later bleek, door het spel van Ruurlo, dat de blauwgelen het niet wisten waar ze het zoeken moesten. Ze zochten wanhopig naar een opening maar verder dan een schot van de altijd gevaarlijke Ruben Boonk kwamen ze niet.

Nadat eerst nieuwkomer Haiko Scheffer probeerde het netje te vinden was het 1e jaars speler Niek te Winkel die  de ban brak. Met een strak diagonaal schot met links gaf hij de keeper het nakijken. De dik verdiende voorsprong was daarmee een feit. Even daarna probeerde Boonk vanaf de Lochemse kant de gelijkmaker binnen te schieten vanuit, een makkelijk gegeven, vrije trap. De mannen van Ruurlo kennen de schotkracht en precisie van Boonk. Jarenlang hebben ze samen gespeeld in de zaal voor de VV Ruurlo. Oppassen geblazen dus. Zijn schot belandde echter op de nieuw aan te leggen parkeerplaats.

Even later kreeg Ruurlo weer een paar kansen. Eerst schoot te Winkel over, na een prima combinatie met Messi (Ted Boeijink) en kilometervreter Sander Krabben. Ted Boeijnk is voor de meeste tegenstanders ongrijpbaar. De bliksemschicht went en keert waar elke tegenstander tureluurs van wordt. Messi wordt vanaf nu liefkozend Tessi genoemd. Ook Krabben kreeg nog een mogelijkheid. Zijn schot ging via de keeper over. Afleggen op de meelopende Scheffer was misschien een betere optie geweest. De daaruit voortkomende cornerbal werd verlengd door de meekomende laatste man Niek Sprukkelhorst. Job Klootwijk kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Het laatste wapenfeit in de eerste helft kwam opnieuw van Krabben die de achterlijn haalde en de bal strak voorgaf. Helaas werd deze door iedereen gemist zodat de mannen van Lochem en Ruurlo, na het fluitje van de goed leidende Leushuis, de kleedkamer opzochten.

Direct na rust ging Ruurlo gewoon door met het vertoonde spel en wederom was het Arendsen Raedt die een schot op de goal losliet. Zijn schot werd geblokt. Ook hier was een passje opzij een betere optie geweest. Even later moest Lars van der Lecq met een lichte blessure het veld verlaten. De prima spelende van der Lecq werd vervangen door Jelle Kornegoor. Kornegoor liet meteen van zich spreken door de bal aan de uitstekend spelende te Winkel te geven. Nu scoorde hij uit de draai met rechts en de 0-2 was een feit. Trainer Krabbenborg moest wat verzinnen en bracht een dubbele wissel, hopende op een ommekeer in de wedstrijd. Deze hoop bleek ijdel, zeker toen Krabben uit een moeilijke hoek de bal in de verre hoek schoot. De grensrechter van Lochem stond nog wel te vlaggen maar Leushuis liet de “grens” terecht staan. Scherp vlaggen is nog daar aan toe maar zo opzichtig de vlag in de lucht steken lijkt nergens op. Oude rot in het vak Leushuis wuifde dan ook terecht het vlagsignaal weg en de 0-3 was een feit.

De wedstrijd leek gespeeld te zijn, maar zoals altijd blijft de bal rond. Nog geen twee minuten later scoorde Lochem uit een penalty. Uit een voorzet vanaf links liep een speler van Lochem opzichtig tegen Krabben op. De Lochemse toneelspeler ging gretig liggen en dat was voor Leushuis genoeg reden om de bal op de stip te leggen. 1-3.

Trainer Wouter wisselde de moe gestreden Arendsen Raedt voor Wout Meutstege. Er was immers nog geen man overboord en het wachten was op de verlossende vierde treffer. Ruurlo claimde even later aan de andere kant terecht een strafschop. Scheffer werd onreglementair tegen het gras gewerkt. Ditmaal werd er niet gefloten en dat was eigenlijk het enige minpuntje van de scheids. Scheffer had even later nog een goede mogelijkheid. Op Zlatan-achtige manier slalomde hij door de murw geslagen Lochemse defensie. Hij kwam net wat kracht en geluk te kort om de vierde binnen te tikken. De meelopende aanvoerder Koen Hoijtink vroeg nadrukkelijk om de bal maar Schefffer ging terecht voor eigen succes.

Even later was het dan toch weer Lochem dat, op zijn Duits, toesloeg. Een onderschepping op het middenveld werd meteen diep gespeeld en voorgezet. Uit het niets werd de 2-3 binnen gelopen en dan wordt het toch weer billenknijpen. Er sloop wat onrust in de Ruurlose ploeg en Lochem pompte opportunistisch de ene na de andere bal in het strafschopgebied van goalie en ervaren rot Roy Brekveld. Ook Brekveld weet hoe je op zulke momenten moet handelen. Al in blessure tijd liet hij de bal liggen in de zestien, wachtende op een speler van Lochem. Deze kwam wat onbesuisd in en Brekveld schreeuwde als een mager speenvarken. Op de bank hadden we deze toneel act al voorspeld.

Na bijna tien minuten blessuretijd floot Leushuis voor het laatst op en was de eerste overwinning in 3b een feit. Dik verdiend. Dat was ook het commentaar achteraf in de bestuurskamer, waar ondergetekende met een brede grijns plaats had genomen.

Aanstaande zondag komt Turkse Kracht uit Deventer op bezoek. Dit zal opnieuw een graadmeter worden voor het vlaggenschip van trainer Wouter Schouten. Dat laatstgenoemde het aardig op de rails heeft blijkt niet alleen uit het vertoonde spel maar vooral ook uit de spelvreugde en kameraadschap die  de jongens wekelijks laten zien. Het kan nog een mooi seizoen worden. Tot ziens aanstaande zondag op sportpark “het Rikkelder”. Aanvang 14:00 uur.

Henk Stegeman

 

 

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse