Ruurlo 6 weet weer wat verliezen is.

Op deze zonnige zondag ontvingen we Pax 9. De mannen uit Hengelo hopen stiekem nog een beetje op het kampioenschap. Dat kwam o.a. doordat wij wonnen van Keijenburgse Boys. Onder leiding van scheidsrechter Lenselink begonnen we om 11 uur aan de wedstrijd. Met een man of 5 op de bank is het altijd puzzelen maar we waren er weer uitgekomen. Max was vandaag supporter i.p.v. de razende middenvelder. Jeroen mocht weer in de basis beginnen en deed dat goed. Eerste kansje komt na een pass van hem op Rick. Rick produceert echter een niet al te hard schot en de keeper vangt eenvoudig de bal. Pax test Robbe van afstand maar die redt in twee instanties bekwaam. Thomas is ook weer van de partij en die bikkelt er wat af op het middenveld. Robbe redt wederom en dit gaat ten koste van een corner. Uit de corner schiet een van de mannen van Pax de bal fraai binnen. Met een volley verrast hij alles en iedereen en de bal verdwijnt in de linkerhoek, 0-1 in de 16e minuut. Siep is ook in goede doen en is helaas net zoals Thomas met zijn laatste wedstrijden bezig bij ons. Walter die ook aardig wat speelminuten meepakt geeft een mooi en effectief hakje op de Dutch Cafu. De voorzet van onze Cafu is echter net niet goed genoeg. We krijgen een vrije trap en helaas is onze specialist er vandaag niet bij. Thomas meldt zich voor de vrije trap. Hij knalt de bal keihard op de lat. Onze cameraman Niek had echter de lens niet goed staan en deze staat niet fraai op film. Siep kopt de bal bijna binnen uit een corner. Mats legt de bal goed terug maar er niemand om de bal binnen te schieten. Milan lijkt een goede kans te krijgen maar hij loopt helaas de bal over de achterlijn. Mats grijpt hard in maar hoeft gelukkig niet van het veld. Dit tot ontzetting van de aanvaller die geraakt wordt. We gaan met 0-1 de rust in. Met vijf nieuwe spelers beginnen we aan de tweede helft. Jelle, de koning van de assist zet in de 50e minuut Lucas vrij voor de keeper en die frommelt de bal onder de keeper door, 1-1. Pax die ook best gewisseld heeft in de tweede helft speelt met wat wij denken de beste opstelling. Wij komen niet onder de druk door en na een duel met o.a. Jeroen gaat in de 55e minuut de bal op de stip. Robbe voorkomt een achterstand door de penalty goed te keren. Vijf minuten later komen we wel op achterstand. Een van de aanvallers verschijnt vrij voor de goal en schiet beheerst raak, 1-2. En nog weer een paar minuten later wordt het ook 1-3. We gaan alles of niets spelen want we hebben niets te verliezen. We spelen 3-3-4. We krijgen in een aanval wel drie kansen op rij maar onze schoten worden telkens geblokt. Pax krijgt ook kansen maar springen er niet zorgvuldig mee om, en Robbe is een goede sta in de weg. Uiteindelijk wordt het nog 1-4. Een terechte nederlaag, nadat we vijf keer niet verloren. Later blijkt dat Keijenburgse Boys ook gewonnen heeft. Die kunnen tegen Lochem 5 het kampioenschap veilig stellen. Die hebben dan een aantal Keidagen in de benen dus die zullen het zwaar krijgen. En wij krijgen het ook zwaar met de laatste wedstrijd in Laren. Witkampers uit altijd lastig. Vooral na de Keidagen maar daar zal de tegenstander ook wel last van hebben. Helaas had de avond voor de wedstrijd ons het bericht bereikt dat we de Wedstrijd van ons Leven niet gewonnen hadden. Jammer maar we hebben er toch wel plezier mee gehad. Stemmers bedankt!