Ruurlo 6 verliest geflatteerd van Ratti-Socii 2.

Na een geweldige trainingsopkomst op de donderdag gingen we met nog meer spelers richting Kranenburg om aan te treden tegen SJO Ratti-Socii 2. Deze tegenstander had een puntje minder dan ons maar had al wel tegen de drie bovenste van de competitie gespeeld. Met meer dan het toegestane wissels op de bank was het even puzzelen welke elf er zouden beginnen. Gijs Bonsel hadden we al afgestaan aan het tweede, die mede daardoor de eerste overwinning in de competitie haalden. Gelukkig was er geen gezeur van de bankzitters. Floris was er voor de eerste keer bij na twee mislukte pogingen. Niek en Max waren ook weer helemaal hersteld en zaten ook bij de selectie. De vader van de gebroeders Beltman was bereid gevonden om te vlaggen.

Julian had zijn Tiroler pak omgewisseld voor het voetbaltenue en deelde gelijk de beenveeg van de week uit. Zijn tegenstander vloog over het gras. Er gebeurde verder niet veel op het veld, Ratti-Socii had wel iets een overwicht. In de 20e minuut kwamen ze op voorsprong, met bekeken schot liet de aanvoerder van Ratti-Socii Robbe kansloos, 1-0. Na een minuut of 25 kwamen er vier verse krachten bij ons in, Rick, Gijs, Jeroen en Jelle mochten het veld betreden.

Julian probeerde het van afstand en de keeper kwam er aardig mee aan het grabbelen en kon ten koste van een corner een doelpunt voorkomen. Bram kopte op de goal na een voorzet maar kon de bal niet de goede richting meegeven. Ratti-Socii maakte hands en de scheidsrechter wees naar de stip. Siep pakte de bal en schoot de bal achter de keeper, 1-1. De keeper zat er nog wel aan maar de bal verdween boven in de hoek. Met een 1-1 stand gaan we aan de thee.

Floris maakte eindelijk zijn debuut en ook Niek betrad het veld. De regelneef van Ruurlo 6 was blij dat hij eindelijk weer minuten kon maken. Jelle dacht dat hij Maradona was en sloeg de bal met de hand in de goal. De scheidsrechter twijfelde en na overleg met de grensrechter die het ook niet wist keurde hij de goal toch af. Dus helaas nog geen doelpunt voor Jelle in Ruurlo 6 maar deze komt elke week dichterbij.

Ondanks de aanwijzingen van de kant dat ze de heer JW Krijt niet moesten laten koppen mocht hij toch koppen. Hij kopte via de vingertoppen van Robbe op de lat en in de rebound kan een van de aanvallers vrij inkoppen, 2-1. Max maakte een geweldige actie en de hele bank klapt. Daarnaast stond het talrijke opgekomen publiek uit Ruurlo en omstreken ook de ogen uit te kijken. Niek ging helaas alweer naar de kant want zijn hamstring speelde weer op. De jarige Luuk Klein Bluemink mocht ook naar de kant zodat hij zich kon voorbereiden op zijn verjaardagsfeestje later die middag. Max maakte ook niet de 45 minuten vol want kreeg een beste tik op zijn been te verwerken. Ratti-Socii scoorde wederom uit een corner, de bal werd slecht weggewerkt en daar weten de gastheren wel raad mee, ze schieten fraai de 3-1 binnen. De sfeer in het veld wordt iets minder. We krijgen nog wel goede kansen. Een vrije trap van Luuk van de Worp tikt de keeper uit de hoek. Sem komt goed vrij maar van dichtbij weet hij de keeper niet te verschalken. Vlak voor tijd wordt het zelfs nog 4-1. Helaas een nederlaag, als we een keer iets vaker onze kansen benutten dan zit er meer in het vat.

Volgende week hebben we een vrij weekend daarna treffen we een van de toppers in onze competitie. Dan spelen we om 12.00 uur in Keijenborg tegen het vijfde van Keijenborgse Boys.