Ruurlo 1 – VV Reünie 1 (3-3)

Zondagmiddag 1 november stond de derby tussen Ruurlo en Reünie uit Borculo op het programma. De verwachtingen waren hoog gespannen en voor beide teams stond er het nodige op het spel. Reünie moest winnen om de aansluiting te houden met de , toch wel verrassende koploper in 4C, promovendus Dinxperlo. Maar ook voor Ruurlo was het belangrijk om de winst binnen te halen. Dan werd de achterstand op de Borculose tegenstander verwaarloosbaar en bleven ook de overige opponenten binnen handbereik. Alle ingrediënten waren aanwezig om het tot een waar spektakelstuk te maken. Het weer was uitzonderlijk op deze dag der allerheiligen, er stonden zo’n 600 toeschouwers langs de lijn en in het veld werd met veel passie en strijd gestreden. Alleen een mascotte ontbrak nog. Zou misschien wat zijn om daar een geel-zwart tijgertje voor te gebruiken. Ook de badmeester van de plaatselijke zwembadstichting zag het allemaal knarsetandend toe. Deze omstandigheden zouden in het hoogseizoen een afgeladen zwembad “de Meene” hebben gegeven, maar dat terzijde.

Niets leek er op dat de einduitslag in een remise zou eindigen. Ruurlo begon uitstekend aan de wedstrijd en de lijnen die Robert Grauwde heeft uitgezet worden steeds duidelijker zichtbaar. Het was misschien wel het beste halfuur wat de Ruurlose selectie op de mat toverde op deze zondagmiddag. Al vroeg in de wedstrijd moesten de gasten uit Borculo regelmatig aan de rem trekken om al niet gelijk op achterstand te komen. Het leverde in een tijdsbestek van vijf minuten al een stuk of vier vrije trappen op. Na een minuut of tien verzond centrale verdediger Job Klootwijk een prima pass op de doorgelopen rechts back Niels Ooyman. Ooyman legde de bal terug op Maikel Janssen maar die zag zijn schot met links net naast vliegen. Na twintig minuten was het wel raak. Nu was het Jordi van der Knoop die aanvoerder Wouter Schouten prima diep stuurde. Schouten wist handig de keeper van Reünie, Bram Meulenveld te omspelen en de dik verdiende 1-0 stond op het scorebord. Saillant detail is dat de pupil van de week van Ruurlo, Finn Elferink, Bram Meulenveld als favoriete speler van Ruurlo 1 in het programmaboekje had laten noteren.

Reünie was geenszins van plan om zich naar de slachtbank te laten lijden en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er bijna een minuut later al, ware het niet dat Job Klootwijk achter de verslagen keeper Dennis Pardijs op miraculeuze wijze de bal met zijn hak tot corner kon verwerken. Ruurlo kwam met de schrik vrij en de beste manier om een tegenstander op dat moment pijn te doen was zelf scoren. En dat gebeurde ook en hoe. Koen Hoijtink speelde zich prachtig vrij op de voor hem typerende manier en hij haalde van ruim 25 meter verwoestend uit met links. De bal sloeg in de rechterbovenhoek achter de verbouwereerde Meulenveld in als een bom. Zou het dan zo’n middag worden. Het leek er wel op want even later opnieuw een fantastische aanval. Janssen speelde de bal op van der Knoop. Laatstgenoemde passeerde en passant twee man en legde de bal prima terug op Wout Meutstege. Deze haalde in één keer uit en opnieuw was Meulenveld kansloos. Na 26 minuten spelen was het 3-0 en de ontlading was groot in en buiten het veld. Was Reünie daarmee verslagen? Nee. Het spreekwoord zegt dan ook dat je de huid pas moet verkopen als de beer geschoten is. Reünie staat niet voor niets hoog op de ranglijst en beschikt over prima voetballers.

Meutstege pakte nog een gele kaart voor vasthouden en ook Jan Bisperink van Reünie verdween in het boekje van scheidsrechter Jansen. Vlak voor rust kreeg Reünie een al dan niet terechte vrije trap net buiten het strafschopgebied. De bal werd prima bij de eerste paal binnengekopt door, de altijd

gevaarlijke Nicky Jaspers. Deze robuuste spits kan het elke verdediger lastig maken. Even later floot Jansen voor het rustsignaal en de beide teams hadden de thee meer dan dik verdiend.

Na rust ging Reünie vol overtuiging op jacht naar de spreekwoordelijke anschlusstreffer. En die kwam voor Ruurlo wel op een heel ongelukkig moment. Opnieuw uit een vrij trap verdween de bal achter de doellijn. Keeper Pardijs kon de bal nog toucheren maar via de binnenkant van de paal rolde de bal het net in. En weer was Jaspers het goudhaantje. Dit was natuurlijk een geweldige opsteker voor de gasten. Een doemscenario leek voorhanden voor Ruurlo. Net voor rust en net na rust een treffer incasseren is nou net wat je als ploeg niet wilt. Ruurlo trainer Grauwde bracht in een tijdsbestek van tien minuten drie verse krachten binnen de lijnen. Eerst kwam Tom klein Wassink de jonge Anouar Schouten vervangen. Even later kwam Stijn Smak voor Sander Krabben in het veld en ook Bas Engelberts werd binnen de lijnen gebracht. Doelpuntenmaker Meutstege maakte plaats voor hem. Nu was het zaak voor de thuisclub om de 3-2 over de streep te trekken. Dat was geen sinecure en Reünie ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze kwam er in de 77e minuut. Ivan Geerdink wist een van richting veranderende vrije trap achter doelman Pardijs te werken. De ontlading was groot bij de rood witten. In de slotfase hadden beide teams nog kans om de volle winst te pakken. Bisperink pakte tussendoor zijn tweede gele kaart voor een te forse tackle. Vlak voor tijd claimde Reünie zelfs nog een strafschop maar die werd, gelukkig voor de thuisclub, niet gegeven. In de allerlaatste seconde verrichtte Meulenveld aan de ander kant nog een heldendaad door een inzet van Janssen met zijn vingertoppen buiten de goal te tikken. Meteen daarna floot Jansen voor het eindsignaal. Over de volle negentig minuten was een gelijkspel misschien ook wel terecht. Maar voor Ruurlo waren de druiven wel wat zuurder dan voor Reünie.

Naderhand was het gezellig druk in de kantine en werd er volop nagepraat over deze mooie derby. DJ Max verzorgde op prima wijze de muziek en de stemming was ondanks de remise uitstekend. Ruurlo liet zien fantastisch voetbal te kunnen spelen. Het mooie van dit spel is dat het pas aantrekkelijk wordt als er ook af en toe wat misgaat. Het publiek was de grote winnaar vandaag. Ben blij dat er zoveel mensen de keus hadden gemaakt om naar sportpark het Rikkelder te komen in plaats van naar het bos beukennootjes en kastanjes te zoeken.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SP Rekken op het programma. Deze ploeg doet het op dit moment erg goed en heeft met scherpschutter Nick van der Luyt een gevaarlijke spits binnen de gelederen. Vorig jaar troffen beide teams elkaar ook. Toen werd het in Rekken 3-0 voor Ruurlo. De wedstrijd in Rekken begint om 14:00 uur. Wij hopen weer op veel support van onze trouwe supporters.

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse