Reünie zaalvoetbalafdeling uit ‘gouden periode’ VV Ruurlo
Reünie zaalvoetbalafdeling uit ‘gouden periode’ VV Ruurlo

‘Wij willen Hans Schouten bedanken voor de prachtige jaren en een hart onder de riem steken’  

Ze bewaren stuk voor stuk dierbare herinneringen aan de succesvolle ‘gouden periode’ van de zaalvoetbalafdeling van voetbalvereniging Ruurlo die tussen 2005 en 2015 lag. Onder leiding van coach Hans Schouten speelde VV Ruurlo in die periode namelijk maar liefst vijf seizoenen in de Topklasse van het district Oost van de KNVB. Een ongekend hoog niveau voor een kleine dorpsclub als VV Ruurlo.

Een actieve spelersgroep uit die ‘gouden periode’ heeft zaterdagavond 29 februari in sporthal ‘t Rikkenhage (aanvang 19.00 uur) onder leiding van Niek Sprukkelhorst een reüniewedstrijd met de ‘futsall’ spelers en het publiek uit die periode voor Hans Schouten georganiseerd. “Wij willen Hans bedanken voor die prachtige jaren zaalvoetbal en een hart onder de riem steken in de moeilijke periode die hij momenteel doormaakt. Tot onze grote schrik heeft ons een paar weken geleden het bericht bereikt dat onze ‘kootsie’ getroffen is door de verschrikkelijke ziekte kanker. Wat een tijd van rouwen had moeten zijn door het verlies eind november vorig jaar van zijn vrouw Ida is omgezet in een tijd van vechten en alles uit het leven halen wat voor Hans belangrijk is of belangrijk is geweest. De zaalvoetbalperiode was voor ons allen en voor de familie Schouten een periode van veel hoogtepunten en heel veel mooie herinneringen. Hans was hierbij altijd aanwezig om ‘zijn’ jongens een oogje in het zeil te houden. Geen afstand was te ver en geen tijd was onhaalbaar. Hij en Ida waren daarbij altijd aanwezig. Met deze reüniewedstrijd willen wij proberen Hans en de gehele familie Schouten een hart onder de riem te steken en te laten zien dat wij ze erg dankbaar zijn voor alles wat zij ons hebben gegeven”, zo verklaart Niek Sprukkelhorst.

Begonnen in 2005 onder leiding van coach Hans Schouten promoveerde het eerste futsalteam van VV Ruurlo met spelers als onder meer Niek Sprukkelhorst, Koen Hoijtink, Marcel Hissink, Frank Oonk, Christian Diepenbroek en Wouter Schouten maar liefst vijf jaar op rij met als hoogtepunt het kampioenschap in de hoofdklasse. Vanaf 2010 tot 2015 speelde men zelfs in de Topklasse van het district Oost van de KNVB en werd er goed gepresteerd. Maar nadat de KNVB als eis stelde dat teams op dit niveau over gediplomeerde trainers moesten beschikken haakte Hans Schouten af. Nadien verdween al snel de zaalvoetbalafdeling van VV Ruurlo van het strijdtoneel die op haar hoogtepunt vier teams telde. Hans Schouten: “Vele plaatsen hebben we in al die jaren aangedaan. We speelden onze wedstrijden in Denekamp tot Wychen en van Winterswijk tot Lelystad. Ook hebben we in die periode drie jaar achtereen deelgenomen aan het NK Beachvoetbal in Scheveningen.” 

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse