Onvervalste streekderby tijdens 35ste editie Karel Stegemantoernooi
Onvervalste streekderby tijdens 35ste editie Karel Stegemantoernooi

RUURLO – Er rolde donderdagavond in zaal De Tapperij tijdens de loting voor de 35ste editie van het Internationale Karel Stegeman Toernooi een onvervalste streekderby uit de koker. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van de voetbaltrots van de Achterhoek De Graafschap koppelde namelijk zijn ‘Superboeren’ aan die van VV Ruurlo. En zo staat na acht jaar De Graafschap weer tegenover de organiserende vereniging op het jeugdtoernooi voor O19 dat van zaterdag 8 tot en met zondag 10 juni op sportpark ‘t Rikkelder plaatsvindt.

VV Ruurlo maar ook De Graafschap zijn blij dat de Achterhoekse voetbaltrots na een afwezigheid van maar liefst acht jaar weer terug is op het Ruurlose jeugdtoernooi. “En dat is alleen maar goed. We willen ons als voetbalorganisatie nog meer gaan profileren in de regio. En daar hoort de deelname aan een toernooi zoals die in Ruurlo nadrukkelijk bij”, zo verklaarde Ostendorp die sinds anderhalf jaar als algemeen directeur werkzaam is bij De Graafschap. Om een evenredige verdeling van beide poules te verkrijgen, en om aan de wens van de deelnemende clubs te voldoen om tegen verschillende speelstijlen te kunnen spelen, werd de loting onder leiding van toernooivoorzitter Marcel Bos enigszins ‘gestuurd’. Zo werden de twee deelnemende Zweedse clubs (Kalmar FF en Halmstads BK) en de vier Nederlandse deelnemers (VV Ruurlo, Sparta Rotterdam, De Graafschap en SC Heerenveen) van de andere zes deelnemers ‘losgekoppeld’ om te voorkomen dat er bijvoorbeeld bijna een geheel ‘Nederlandse’ poule zou ontstaan. De 35ste editie van het toernooi is met de terugkeer van de volledige top vijf van 2018 met Kalmar FF (Zweden), Sparta Rotterdam (Nederland), KV Mechelen (België), Halmstads BK (Zweden) en SK Slovan Bratislava (Slowakije) en met de nieuwkomers Odense BK uit Denemarken, het Poolse WKS Slask Wroclaw, FK Radnicki Niš (Servië), de Tsjechische kampioen SK Sigma Olomouc en uit eigen land SC Heerenveen naar de menig van menige voetbalkenner sterker bezet dan ooit. 

Poule indeling 35ste Karel Stegemantoernooi VV Ruurlo 2019: Poule A: SK Slovan Bratislava (Slowakije), VV Ruurlo, De Graafschap, Halmstads BK (Zweden), WKS Slask Wroclaw (Polen),  Odense BK (Denemarken). Poule B: Kalmar FF (Zweden), SC Heerenveen, Sparta Rotterdam, KV Mechelen (België), SK Sigma Olomouc (Tsjechië), FK Radnicki Niš (Servië).

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse