Onderscheidingen: Leden van Verdienste en 50-jarige lidmaatschappen
Onderscheidingen: Leden van Verdienste en 50-jarige lidmaatschappen

Henk Lusink en Martin Wiegerinck zijn vanaf heden ‘Leden van Verdienste’ van onze VV Ruurlo. Vincent Wiegerinck, Joop Groote Haar, Arie Bonnink en Wim Ooyman zijn vijftig jaar lid.

RUURLO – Henk Lusink en Martin Wiegerinck zijn tijdens de (digitale) ledenvergadering van voetbalvereniging Ruurlo maandagavond 19 oktober in de kantine van VV Ruurlo benoemd tot ‘Leden van Verdienste’. Beide mannen hebben een lange staat van dienst bij de club en zijn beiden (bijna) zestig jaar lid. 

Door Jan Hendriksen

Zowel Henk Lusink (70 jaar) als Martin Wiegerinck (78 jaar) hebben jarenlang gevoetbald bij Ruurlo. Henk Lusink maakte daarnaast vele jaren deel uit van het bestuur en het jeugdbestuur. En voordat de Kerstactie nog Wildactie heette, kocht Henk zelf het wild op dat in de buurt van Ruurlo werd geschoten. De laatste jaren is hij zeer actief bij de ‘Vuttersgroep’ en zorgt hij er onder andere voor dat de velden van sportpark ‘t Rikkelder besproeid worden. Martin Wiegerinck was twaalf jaar lang penningmeester en dat was een hele nog een hele klus zonder de hulp van de computer. Daarnaast was hij jeugdleider en actief in de jubileumcommissie in het kader van het vijftig jarig bestaan van VV Ruurlo in 1982. En vanaf de start van de Vuttersgroep in 1995 is Martin wekelijks op de club te vinden voor het onderhoud van het terrein samen met de andere ‘vutters’. Uit handen van voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo kregen beide mannen een bos bloemen en een speldje van de vereniging uitgereikt. 

Vijftig jaar 

Er zijn dit jaar vier leden vijftig jaar jaar lid van VV Ruurlo: Vincent Wiegerinck (61 jaar), Joop Groote Haar (61 jaar), Arie Bonnink (81 jaar) en Wim Ooyman (61 jaar). Niet al deze leden waren aanwezig tijdens de vergadering maar ontvingen een boeket bloemen en een certificaat thuis aangeboden door het bestuur. Joop Groote Haar stond in zijn actieve voetbalfase bekend als het ‘Simpele Backie’. Echter dat was de kracht van Joop, tegenstander uitschakelen, niet zeuren en je stinkende best doen. Stil, nooit op de voorgrond, gewoon je taak uitvoeren. Kortom voor elk elftal een waardevolle speler. Na zijn voetbalcarrière heeft Joop nooit een functie geambieerd bij de VV Ruurlo. Hij neemt al jaren deel aan de maandelijkse kaartavonden samen met zijn vrouw Leni. Voorts is het gezin Groote Haar 25 jaar lang gastgezin geweest met het Karel Stegeman Toernooi. Dit met veel plezier en toewijding. Vincent Wiegerinck was als voetballer supersnel en heeft jarenlang succesvol gespeeld in het toentertijd roemruchte ‘vierde’ dat zelfs nog tweede klas heeft gespeeld bij Ruurlo 2 in. Dit elftal speelde toentertijd 4-4-2 en in dit systeem was Vincent een zeer waardevolle speler door zijn snelheid. Echter aan zijn loopbaan kwam een einde door een slepende enkelblessure. Daarna is Vincent nog vele jaren leider geweest bij de jeugd, vaak bij zijn eigen kinderen. Het gezin Wiegerinck is ook jarenlang als gastgezin betrokken geweest bij het Karel Stegeman Toernooi. Kaarten in de kantine doet Vincent ook al jaren samen met zijn vrouw Atie. Wim Ooyman was in zijn actieve voetbalperiode vooral bekend om zijn keiharde afstandsschoten. Want hard schieten dat kon Wim. Ooyman is nu al veel jaren kantine medewerker op de donderdagavond en tijdens het Karel Stegeman toernooi.  Arie Bonnink werd in 1970 lid van VV Ruurlo. Was voordat hij in Ruurlo neerstreek actief voor voetbalvereniging Vosseveld (De Vossen) in Winterswijk. Speelde in de jaren zeventig in het eerste en tweede elftal van Ruurlo om daarna de scheidsrechtersfluit ter hand te nemen. Vele jaren floot Arie als clubscheidsrechter de wedstrijden van de jeugd en senioren. Maar de ‘voetbalfluit’ heeft Arie inmiddels al jaren aan de wilgen gehangen. Dit in tegenstelling tot de ‘volleybalfluit’. Want bij Tornax Ruurlo zit Arie in sporthal ‘t Rikkenhage nog op gezette tijden ‘op de bok’ voor de Reurlse volleyballers. Ook stond Arie aan de wieg van het fenomeen ‘dagcoördinatoren’ die op elke zaterdag als ‘gastheer’ en/of gastvrouw’ voor VV Ruurlo op sportpark ‘t Rikkelder optraden. Arie is tevens lid van De Olde Garde van VV Ruurlo. 

Voorafgaande aan de (digitale) vergadering ontvingen vier leden in de kantine die 25 jaar lid zijn van VV Ruurlo hun bloemen en certificaat: Tim Flierman, Jeroen Jansen, Mark Slotboom en Wilco te Veldhuis. 

Vincent Wiegerink ontvangt zijn oorkonde ter ere van zijn 50-jarig lidmaatschap
Martin Wiegerinck en Henk Lusink zijn benoemd tot leden van verdienste.
Wim Ooyman en Jaap Grote Haar ontvangen de oorkonden ter ere van het 50-jarig lidmaatschap
Wilco te Veldhuis, Jeroen Jansen, Tim Flierman, en Mark Slotboom ontvangen de oorkonden ter waardering voor het 25-jarig lidmaatschap
Arie Bonnink ontvangt zijn oorkonde ter ere van zijn 50-jarig lidmaatschap
Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse