Historische Ledenvergadering VV Ruurlo
Historische Ledenvergadering VV Ruurlo

RUURLO – Het was maandagavond 19 oktober een historische jaarvergadering voor Voetbalvereniging Ruurlo in coronatijd. Met zes leden en het driekoppige bestuur in de kantine van VV Ruurlo op sportpark ‘t Rikkelder en ruim dertig leden online kon de jaarlijkse ledenvergadering van VV Ruurlo om precies om 20.00 uur beginnen. 

Door Jan Hendriksen

“Wat was en is dit een bijzonder jaar geweest voor ons en eigenlijk voor de gehele wereld. Corona heeft ons het afgelopen seizoen in de greep gehad, en het is nog lang niet voorbij. Een competitie die niet werd afgemaakt, wedstrijden zonder publiek, kantine die dicht moet, spelers die in quarantaine moeten en daarom niet mee kunnen doen en ongetwijfeld gaan er ook nog flink wat wedstrijden uitvallen. Maar onze gezondheid staat voorop, laat dat duidelijk zijn. Wij zullen als vereniging dan ook alles doen wat er in onze macht ligt om bij te dragen aan het inperken van corona. Wij blijven ons strikt houden aan de voorschriften van de RIVM en van de KNVB. Maar dat kunnen wij niet alleen, juist onze leden hebben daar een belangrijke eigen verantwoordelijkheid. We roepen iedereen dan ook met klem op om mee te blijven werken aan de benodigde maatregelen”, zo verklaarde voorzitter Henry Meutstege tijdens zijn openingswoord. Ondanks de corona en alles wat daarbij komt kijken qua organisatie en inkomstenderving, is het bestuur van VV Ruurlo tevreden over heel veel zaken en stijgt het aantal leden weer een klein beetje dankzij een nieuw vriendenteam en een nieuw damesteam (625). De commissies lopen goed en dankzij het werk van een aantal mensen binnen de vereniging die aan de slag zijn gegaan met fondsen en subsidies in het kader van corona zijn de financiële gevolgen van de corona tot nu toe te overzien. In 2018 is de Businessclub opgericht en ook deze is uitgegroeid naar 29 leden en ‘Vrienden van Geel Zwart’ heeft ruim 170 leden en die zorgt voor mooie extra’s voor de club zoals de verharding achter het hoofdveld en een geluidsinstallatie voor de voetbalkampen. 

Duurzaamheid 

Zoals bekend is VV Ruurlo bezig met het verder verduurzamen van de vereniging. Het is dan ook gelukt om het afgelopen seizoen de lichtmasten te voorzien van LED verlichting. Op het kleine trainingsveld heeft men zelfs vier nieuwe masten geplaatst en ook daarop is LED verlichting geplaatst. Een mooie stap voorwaarts. Henry Meutstege: “We kijken nog steeds naar zonnepanelen, maar we moeten ook een beetje zuinig op ons geld zijn.” In het afgelopen seizoen (2019-2020) heeft het bestuur opnieuw regelmatig stil gestaan bij het thema ‘verenigen’. “Wat maakt dat we als VV Ruurlo ons een vereniging voelen? We zijn geen supermarkt waar je als consument een kilo voetbal aanschaft, we zijn een vereniging waar iedereen zijn steentje aan bij draagt. Het lid zijn van de voetbal vereniging Ruurlo geeft rechten, maar brengt ook plichten met zich mee. De VV Ruurlo kan alleen bestaan als we allemaal bijdragen aan de gezondheid van de vereniging. We hebben veel gediscussieerd over hoe je onze leden meer betrokken kunt krijgen. Moet je zaken verplichten? Wij vinden dat dit eigenlijk niet past bij een vereniging waar iedereen zich betrokken voelt. Betrokkenheid betekent dat leden uit zichzelf zien dat het nodig is om zaken op te pakken. Maar als bestuur zullen we betrokkenheid wel moeten blijven stimuleren. En dat zullen we ook blijven doen”, aldus de voorzitter.

Rookbeleid 

VV Ruurlo heeft besloten om een rookvrije sportvereniging te willen worden. De eerste stap op weg naar een rookvrije vereniging is dat er niet meer gerookt mag worden op de zaterdag (tot 15.00 uur). Henry Meutstege: “Roken en sport passen niet bij elkaar vinden wij. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. We willen dan ook iedereen vragen daar rekening mee te houden, ook door de week (op trainingsavonden bijvoorbeeld). Dit is niet de laatste stap, uiteindelijk willen wij volledig rookvrij worden als vereniging. We zullen dat stapsgewijs doen, maar uiteindelijk is het doel om een rookvrije vereniging te worden.”

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse