Koen Hoijtink en Niek Sprukkelhorst goed voor 675 duels in VV Ruurlo 1
Koen Hoijtink en Niek Sprukkelhorst goed voor 675 duels in VV Ruurlo 1

RUURLO – Ze zijn door en door rasechte clubmensen die beiden al (bijna) zeventien jaar onafgebroken met elkaar optrekken: Koen Hoijtink en Niek Sprukkelhorst. Zondag 19 mei werd het tweetal nietsvermoedend op sportpark ‘t Rikkelder voor aanvang van het laatste thuisduel van het seizoen 2018-2019 in het ‘zonnetje’ gezet. Hoijtink en Sprukkelhorst speelden namelijk respectievelijk hun 350ste en 325ste wedstrijd in het eerste elftal van voetbalvereniging Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Nietsvermoedend verrichte aanvoerder Koen Hoijtink (34) op de middenstip de toss met de tegenstander op deze middag: VV Doetinchem, Niek Sprukkelhorst (32) liep als laatste man richting het zestienmetergebied als voorzitter Henry Meutstege aan Sprukkelhorst vraagt om even naar de middencirkel te komen. “Als waardering voor jullie jarenlange inzet en trouwe dienst aan VV Ruurlo willen we jullie bedanken en huldigen. Het blijkt namelijk dat jullie beiden al meer dan driehonderd officiële wedstrijden in de hoofdmacht van onze club hebben gespeeld. Dat is uniek en dat waarderen we zeer. Jullie vervullen na zovele jaren nog steeds een heel belangrijke rol binnen het elftal en offeren veel van jullie vrije tijd op aan VV Ruurlo. En we hopen natuurlijk dat jullie dat in het komende seizoen ook nog blijven doen”, zo sprak Meutstege. Als herinnering ontvingen Koen Hoijtink en Niek Sprukkelhorst een ingelijst VV Ruurlo shirt met daarop hun bijnamen: Luigi (Hoijtink) en Sjaak (Sprukkelhorst). Bijnamen die beiden uit hun vriendengroep als ‘tieners’ kregen aangemeten. 

Middenvelder Koen Hoijtink debuteerde op zeventienjarige leeftijd onder trainer Maarten Wolventang in het eerste van VV Ruurlo. Evenals Niek Sprukkelhorst maakt hij diverse kampioenschappen en enkele degradaties met het eerste elftal mee. Een van de hoogtepunten in die zeventien jaar waren de promotiewedstrijden in de nacompetitie tegen VV Trekvogels uit Nijmegen in het seizoen 2011-2012 toen men als vierde eindigde in de derde klasse C. “We verloren toen thuis na een strafschoppenserie. Ik miste de beslissende strafschop. Maar het was onder aanvoering van trainer Jan Ligtenberg sportief gezien wel een van de mooiste seizoenen”, zo verklaart Sprukkelhorst zondagavond na afloop van het duel tegen VV Doetinchem waar hij een kleine bittere nasmaak aan overhield. “We gingen met maar liefst 1-7 de bietenbrug op maar we handhaafden ons ditr seizoen in de derde klasse C omdat VIOS Beltrum vanmiddag met 1-0 van MvR verloor. “Door allerlei blessures hebben we dit seizoen jammer genoeg niet in onze allerbeste opstelling kunnen spelen.” Ook halen beiden het kampioen-duel in 2016 tegen SV Dinxperlo aan. “Het was het eerste seizoen onder Wouter Schouten waarmee we ook jarenlang hebben gespeeld.”

Niet duidelijk
Of het tweetal ook volgend seizoen in de hoofdmacht van VV Ruurlo te bewonderen zijn is nog niet duidelijk. “Daar beslissen we deze week over. “Zet Niek een punt achter zijn carrière in Ruurlo 1. Dan stop ik ook”, zo verklaart Hoijtink. Sprukkelhorst geeft het zelfde antwoord. “Als Koen stop stop ik ook.” 

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse