Kaartstanden einde seizoen 2017-2018
Kaartstanden einde seizoen 2017-2018

Het kaartseizoen 2017/2018 zit er weer op. Vrijdagavond 20 april was de laatste speelavond.

In een volle en met een gezellige sfeer gevulde kantine kon de strijd beginnen.

Het venijn zit in de staart wordt vaak gezegd. En dat klopt, bij het klaverjassen in zowel de ere- als in de eerste divisie was er veel strijd.

Bij het kruisjassen stond vooraf de top 3 al wel vast, toch lukte het duo G Wassink/H Walgemoet met een verschil van 180 punten plaats 2 over te nemen van het paar H en W Schutte.

Met een voorsprong van 800 punten zijn het koppel B te Winkel en F Spekschoor kampioen geworden van het kruisjassen.

In de eerste divisie lagen de kansen voor menig koppel nog open. Welke 3 teams zouden gaan promoveren naar de ere divisie?

De duo’s Ans Kerkwijk/Lenie Groote Haar en Tony Boschker/Edwin Dieperink deden een aanval op de top 3, echter kwamen aan de finisch net iets te kort.

Erik Geverink en Bas Westervoorde, die het gehele seizoen boven verwachting presteerden, (zelfs op de 1e plaats gestaan) lieten de laatste 2 ronden het uit hun handen glippen.

Tot op het laatst was het een nek aan nek race om plaats 2 en 3. Het ging tussen Geert ter Haar/Marcel Lusink en het ervaren duo Johan Gotink/Piet de Bruyn. Deze strijd werd in het voordeel beslist van het ervaren duo. Kampioenen van de eerste divisie, de mannen die het gehele seizoen door in de bovenste regionen van de ranglijst te vinden waren, met een ruime voorsprong van een 500 punten, Henk Halfman en Gerrit Ruumpol. Heren proficiat en tot volgend seizoen in de ere divisie.

In de eerste divisie kun je niet degraderen, echter in de ere divisie gaan de laatste 3 koppels eruit.

Er zijn dus 3 teams die tot de verliezers behoren. Het duo Jacquline en Jan Tragter zagen het al aankomen. De achterstand na ronde 7 was van dien aard dat degradatie niet te voorkomen was.

Herzelfde geldt voor G.Baggen en J Bielleman. Bennie Spekschoor en Jan Lusink zijn de dans ontsprongen door met een hoge score te stijgen naar een plek boven de streep. Hierdoor zijn B en G Bluemers het derde stel wat degradeert.

Toch wordt er afscheid genomen van Bennie Spekschoor (al deelnemer vanaf het begin van de kaartcompetitie) en Jan Lusink (kan tijdelijk zijn). Men heeft alles goed overwogen en te kennen gegeven dat dit het laatste seizoen was. Bennie bedankt voor al die jaren

En dan naar de bovenkant van de ranglijst: Een slechte avond werd het voor Han Lusink/W Eggert en het koppel Frank en Mieke Floris. Beide duo’s vielen uit de top 3, naar de plaatsen 5 en 6.

Marco Krosenbrink en Eric Hissink naderden de top 3 op een haar na. In de eindsprint gingen G Groot Roesink/J Oonk (plaats 3) en Wim van Tuyl/Henk Lusink (plaats 2) hen voorbij.

Winnaars en kampioen eredivisie seizoen 2017/2018 mannen met heel veel zelfvertrouwen, voor hen stonden de eindklasseringen vooraf al vast, Henk Stegeman en Hans Schouten.

Getogen in prachtige kampioenshirts namen zij de eerst prijs in ontvangst.

Graag wil ik bij deze Esmeralda, Ger, Ruud, Harry, Marijke , Willy en André bedanken, mede dankzij hun hebben we deze 8 kaartavonden tot een succes gebracht.

Groeten,

Marcel

Kaart competitie 2017-2018

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse