Inzamelen oud papier belangrijk voor VV Ruurlo en WonderWijs
Inzamelen oud papier belangrijk voor VV Ruurlo en WonderWijs

Inzameling leveren veel positieve reacties op van Ruurloërs’

RUURLO – Sinds afgelopen maand zijn voetbalvereniging Ruurlo en basisschool WonderWijs in Ruurlo weer begonnen met het inzamelen van het oud papier in de bebouwde kom van Ruurlo. Dit nadat beide inzamelaars in verband met de corona maatregelen vanaf half maart tot 1 juni geen oud papier meer inzamelden. Gedurende die periode kon er op gezamenlijk initiatief alleen papier gebracht worden aan de Spoorstraat.

Door Jan Hendriksen

“We merken dat de Ruurloërs weer blij zijn dat we weer huis aan huis het oude papier ophalen. De hoeveelheid papier was de afgelopen maand fors hoger dan normaal. Als vereniging en school zijn we erg blij met de extra inkomsten. Sinds een aantal jaren halen we oud papier op met zogenaamde ‘kraakwagens’ die door Remondis uit Lichtenvoorde ook ingezet worden als vuilniswagens. Het papier wordt in de wagen gelijk aangedrukt zodat het eenvoudig af te voeren is. De ‘kraakwagens’ worden bezet door twee vrijwilligers per kraakwagen die het papier inladen”, zo verklaren de coördinatoren Jan Hendriksen (VV Ruurlo) en Ron Roekevisch van WonderWijs over de wijze van inzamelen. Zowel VV Ruurlo als WonderWijs hebben voor de kraakwagens gekozen, enerzijds vanwege veiligheidsredenen en anderzijds vanwege de efficiëntere wijze van inzamelen (minder vrijwilligers nodig). Voorheen werd oud papier alleen opgehaald met containerwagens en met auto’s met aanhanger. De vrijwilligers die dan het papier ophaalden zaten op de wagen en stapelden daar het papier.

Financieel

Financieel kost het ophalen met ‘kraakwagens’ wel wat meer dan het ‘oude’ ophalen die in enkele delen van Ruurlo nog wel plaatsvindt. Voorzitter Henry Meutstege van VV Ruurlo: “Maar per saldo levert het ophalen van oud papier ons ruim voldoende op. Als je het omrekent per lid van onze voetbalvereniging levert het ons jaarlijks ongeveer 25 euro per lid op. Zonder inzamelen van oud papier moeten we dus onze contributie ongeveer met 25 euro per jaar per lid verhogen.” Ron Roekevisch: “Jaarlijks ontvangen we een inzamelvergoeding conform de subsidieverordening. Met de vergoeding zoals we die tot en met 2019 hebben ontvangen resteert voldoende saldo voor de financiering van de ouderbijdrage en schoolactiviteiten zoals schoolreisjes voor de leerlingen van WonderWijs. En natuurlijk levert het veel positieve reacties op van de bewoners in Ruurlo, Je merkt dat die weer blij zijn dat we weer langs komen.” Oud papier inzamelen is voor zowel VV Ruurlo als WonderWijs dus erg belangrijk, zowel financieel als sociaal. “We gaan hier dan ook graag nog jaren mee door”, zo laten Meutstege en Roekevisch unaniem gezamenlijk weten.

Nieuwe trap

Tevens is het nog steeds mogelijk om op elke zaterdag oud papier in te leveren op sportpark ’t Rikkelder van VV Ruurlo en op de tweede zaterdag van de maand aan de Spoorstraat, Bij de containers op sportpark ‘t Rikkelder is een mooie nieuwe trap gemaakt, lekker stevig van metaal. Die kan er weer jaren tegen. Door het vele gebruik, zeker ook in de afgelopen maanden aan de Spoorstraat was de oude trap wat ‘gammel’ geworden en aan vervanging toe. Vanuit de VUT-ploeg van VV Ruurlo is in samenwerking met wat externe hulp er een mooie nieuwe trap gekomen. Veiligheid staat ook hier voorop.

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse