Dubbele cijfers tijdens Nieuwjaarswedstrijd VV Ruurlo
Dubbele cijfers tijdens Nieuwjaarswedstrijd VV Ruurlo

“Groep gaf destijds aanzet tot huidige basis van VV Ruurlo”

Het sportieve krachtsverschil was natuurlijk enorm. De einduitslag was dan ook niet op het scorebord in juiste cijfers weer te geven. Want het bord heeft niet de mogelijkheid om de stand in dubbele cijfers weer te geven. Daarom was de eindstand maar op 9-1 ‘gezet’. De werkelijke eindstand na twee keer een half uur speeltijd was echter 10 – 0.   

Voor het eerst werd de traditionele Nieuwjaarswedstrijd tussen het huidige eerste elftal van VV Ruurlo en het eerste selectie-elftal van twintig jaar geleden van VV Ruurlo niet op zondag- maar op zaterdagmiddag op sportpark ‘t Rikkelder afgewerkt. En dat pakte goed uit. Was de publieke belangstelling bij het fluitsignaal van scheidsrechter Willy Scheper bij aanvang nog gering. Naar gelang de middag vorderde werd de toeloop steeds groter.  VV Ruurlo heeft er een traditie van gemaakt om de gehele eerste selectie inclusief trainers en begeleiding van twintig jaar geleden te benaderen voor deze traditionele wedstrijd. Dat wil zeggen dat voor de Nieuwjaarswedstrijd alle spelers van de eerste twee selectieteams, trainers en begeleiders uit het seizoen 1998 – 1999 waren uitgenodigd. Daaronder ‘oud gedienden’ zoals onder meer Arjan Heezen, Marcel Hendriks, Herman Uenk, Daan Schurink, Arian Timmerman, Sander Engelberts, Elvis Buitenhuis, Christiaan Effting, Henk-Jan Wezinkhof en Remco Florijn die nog wekelijks in een van de elftallen van VV Ruurlo ‘mee ballen’. Ook speelde de huidige hoofdtrainer Wouter Schouten van VV Ruurlo en Sander Wassink, die momenteel in het tweede elftal uitkomt, in de eerste helft mee. “In dat seizoen hebben we als A- junioren enkele keren als wisselspelers meegespeeld”, zo verklaarde Sander Wassink (36) na afloop van de wedstrijd.

Kampioen
Het voormalige eerste elftal van VV Ruurlo werd in het seizoen 1998-1999 voor het derde seizoen geleid door hoofdtrainer Ary Klein Gunnewiek uit Eibergen. VV Ruurlo kwam in het seizoen 1998-1999 uit in de zesde klasse D van het district Oost en in een uitwedstrijd tegen Baakse Boys kampioen. Tegenstanders in dat seizoen waren naast Baakse Boys, Socci (Wichmond), WHCZ (Zutphen), Mariënveld, Wolfersveen, Steenderen, Gorssel, Klein Dochteren (Lochem), DEO (Dijkhoek), Lochhuizen en Labor (Deventer).

Oude doos
Voor de Nieuwjaarswedstrijd was de speciale ‘Mini Hazewind’ kampioeneditie uit 1999 uit de ‘oude doos’ gehaald. Trainer Ary Klein Gunnewiek was destijds maar ook zaterdagmiddag trots op ‘zijn jongens’. “Menigeen verklaarde mij destijds voor gek dat ik bij Ruurlo ging werken. Er zou geen goede mentaliteit heersen bij de club zo zei menige voetbalkenner om mij heen. Ik was er echter van overtuigd dat die wel aanwezig was. En dat is gebleken, De weg die we als groep samen met ondersteuning van het bestuur destijds zijn ingeslagen was de aanzet voor de promotie een jaar later naar de vierde klasse en vormde de basis voor een stabiele vierde en nu derde klasser”, zo verklaarde Klein Gunnewiek zaterdagmiddag.

Nieuwjaarstoespraak Henry Meutstege: “2019 zal nog steeds in het teken staan van verenigen”
Na afloop van de Nieuwjaarswedstrijd vond de eveneens traditionele Nieuwjaarsreceptie in de kantine plaats. Voorzitter Henry Meutstege liet tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak weten dat 2019 voor het bestuur nog steeds in het teken staat van verenigen. “Wij geloven sterk in het principe dat wij een vereniging zijn en geen commerciële instelling. Dat betekent voor ons dat het lid zijn van de vereniging VV Ruurlo betekent dat je bereid bent om met elkaar te werken aan een gezonde en sterke vereniging. Daarom zullen wij een beroep blijven doen op al onze leden. We merken dat onze oproepen in de media niet direct leiden tot een stormloop, en dat is misschien ook wel logisch, immers we weten dat je mensen persoonlijk moet benaderen. En als je dat doet zijn velen best bereid om een aantal uren per seizoen zich in te zetten voor VV Ruurlo. Maar soms is dat ook wel lastig, je moet dan wel een beeld hebben waar iemand goed in is, wil je hem gericht kunnen vragen. Een dilemma waar wij vooral door veel in contact te zijn met jullie als leden invulling aan willen geven. En overigens geld dit niet alleen voor ons als bestuur, maar zeker ook voor alle vrijwilligers in de diverse commissies. Spreek jullie directe netwerk aan, dat is wat het beste werkt”, aldus Meutstege.

Communicatie
Verder liet Henry Meutstege weten dat men als bestuur de communicatie met de leden ook als een van belangrijkste taken ziet. “We willen een vereniging zijn die er voor onze leden is. Zo hebben we de berichtgeving op onze media verbeterd (de website, Facebook, Twitter en zelfs Instagram), probeer regelmatig hierop te kijken, dan blijf je volledig op de hoogte! We hebben ook de Hazewind, in de vorm van een nieuwsbrief, nieuw leven ingeblazen. In deze nieuwsbrief worden de artikelen van de website van de betreffende maand nogmaals getoond en kan men alles lezen wat we daar gepubliceerd hebben. Dat niet alles gelijk goed gaat hebben we gemerkt in de georganiseerde kennismakingsavond met onze leden. Hier was de opkomst erg beperkt, maar met de leden die wel aanwezig waren hebben we goede gesprekken gevoerd. Toch hadden wij liever gezien dat er meer leden waren geweest. We zullen dit zeker vaker gaan doen, maar mogelijk op een ander tijdstip en op een iets andere manier. Wordt kortom vervolgd.”

Enquête
Om beter richting te geven aan de vereniging zal het bestuur van VV Ruurlo de komende weken een enquête naar al haar leden sturen. Henry Meutstege; “Dit is een standaard enquête van de KNVB, waar het goed mogelijk is om aan te geven waar de leden tevreden over zijn, maar ook waar dingen beter of anders kunnen. We willen daarom oproepen om deze enquête massaal in te vullen. Dat zou ons enorm helpen in onze beleidsbeslissingen.“

Businessclub
Op de nieuwjaarsreceptie werd ook het bord met alle leden van de nieuwe businessclub onthuld. Met hulp van voormalig trainer Ary Klein Gunnewiek werd het bord ceremonieel onthuld. Er zijn reeds 23 bedrijven lid van de businessclub. De eerst volgende activiteit van de businessclub is het bezoeken van de nederlandse kampioenschappen schaatsen in Heerenveen. 

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse