Ruurlo 6 weet nu ook wat thuis winnen is voor de competitie.

Zondag 6 november stond de wedstrijd tegen Klein Dochteren 2 op het programma. We hadden 16 spelers tot onze beschikking. Een van de spelers had ’s nachts al geappt dat hij de volgende ochtend vanuit Lochem de wind tegen had en zou waarschijnlijk later zijn. Luuk KB had thuis verplichtingen en was daardoor later. Gijs H. was niet okselfris na een zaalvoetbalpartij en kon ook niet meedoen. Daarnaast deden om diverse redenen Max, Floris, Thijs, Niek en Rick G. niet mee. We begonnen dit seizoen met 12 spelers en hebben er nu al 22…

We mochten thuis aantreden op veld 3. Scheidsrechter Weenk hanteerde de fluit. De volgende spelers begonnen in de basis: Robbe, Milan, Rob, Gijs ., Jeroen, Luuk vd. W, Siep, Lucas, Rick, Jelle en Sem.  Jeroen van dezetenthuren.nl was bereid gevonden om vandaag te vlaggen. Het eerste kansje was voor Klein Dochteren maar Robbe die weer terug was ving de bal eenvoudig na een schot van hun. Rick kreeg daarna een klein kansje. Siep probeerde het in de 12e minuut van afstand met een hard schot maar de keeper voorkwam ten koste van een corner een treffer. Uit een goede corner van Luuk kwam de bal voor de voeten van Jelle en die knalde de bal hard op de lat. Het spel golfde op en neer zonder grote kans voor beide partijen.

Na een half uur ging Rob eraf. Hij ging vanaf Deventer met de supportersbussen mee om de roodgelen aan te moedigen in Enschede, die pakten daar een verdienstelijk puntje door in blessuretijd een strafschop te benutten. Rob werd vervangen door Luuk Klein Bluemink. Jelle die tegen zijn eerste doelpunt aanhikt voor Ruurlo 6 kreeg een mooie mogelijkheid na een fraaie combinatie, hij krulde de bal goed in de hoek maar de keeper van de gasten wist de bal te pareren en tikte de bal uit de hoek. Rick krijgt ook een goede kans maar zijn inzet gaat voorlangs. Robbe is in topvorm en verricht een goede redding. Na een mooie aanval stoomt Jelle op richting de achterlijn en hij legt de bal perfect terug op Rick en die rondt bekwaam af, 1-0 in de 44e minuut. Met een 1-0 voorsprong gaan we de rust in.

In de rust komen er vier verse krachten in, Julian, Mats, Zekarias en Bram mogen het veld betreden. Mats die na een blessure weer in vorm komt laat met enkele technische hoogstandjes zien dat hij duidelijk op de weg terug is. Robbe is op zijn hoede en vangt een hard schot eenvoudig op. Luuk KB is ondanks zijn eerdere werkzaamheden thuis zoals elke week weer onvermoeibaar en grijpt goed achterin daardoor kan de spits van hun niet gevaarlijk worden. Zekarias werkt ook weer hard maar krijgt wel een panna om de oren van de vaardige middenvelder van hun. Bram komt tot een aardig schot maar helaas verdwijnt de bal over de goal. Siep krijgt een goede kans na een mooie voorbereidende actie van Zekarias, helaas wordt dit ook geen doelpunt. Robbe steekt echt in topvorm en voorkomt met een prachtige redding de gelijkmaker. Lucas die weer in het veld is gekomen voor de moegestreden Luuk vd W. is zoals de laatste weken weer lekker fel.

De moegestreden Siep gaat naar de kant en Jelle komt op 10 te staan. Die omzetting pakt goed uit. We krijgen door kansen van Rick en Lucas goede mogelijkheden op de 2-0 maar helaas staat de keeper ons in de weg. Rick soleert door de verdediging en passeert een man of drie en lijkt te gaan scoren maar de bal zeilt na zijn bekeken schot net naast.  Klein Dochteren krijgt een uitgelezen kans op de gelijkmaker, de nummer 7 kan de bal vrij inkoppen maar gelukkig mikt hij te hoog en verdwijnt de bal over de lat. Net zoals voor rust weten we nu ook een minuut voor tijd te scoren, op aangeven van Zekarias is Rick trefzeker en scoren we de 2-0. Daarna lijkt Bram de 3-0 ook nog te scoren maar de keeper redt twee keer op zijn inzetten.

Daarna zit de wedstrijd erop. Een mooie overwinning met veel inzet en met vlagen goed voetbal. Door deze driepunter rukken we op naar plaats 7. Volgende week mogen we aantreden in Kranenburg.

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse