Toernooi Hamont (België) met Ruurlo JO13-1 en JO11-1
Toernooi Hamont (België) met Ruurlo JO13-1 en JO11-1

Geschreven door : Erik Scheper.

Donderdag 25 maart, Hemelvaartsdag.

Na maanden voorbereiding is het dan eindelijk zover. JO13-1 en JO11-1 gaan gezamenlijk met 6 auto’s naar een meerdaags toernooi in Hamont (België) georganiseerd door EuroSportring. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei zullen hier 72 teams uit 5 Europese landen, in de leeftijdscategorieën U11 tot en met U19, strijden in de 28e Euro-Cup, het internationale jeugdvoetbaltornooi van KFC Hamont 99.Euro cup Hamont

Als begeleiders zijn mee: voor JO11-1: Marco Krosenbrink en Casper Witteveen en voor JO13-1 Luuk Aagten, Jacco Dijkhuizen, Remko Lusink, Erik Roekevisch en Erik Scheper (Frederik Wentink zal zich vrijdagmorgen bij ons voegen).

JO11-1 in Hamont

 

Na ruim 200 kilometer met een heerlijk stralend zonnetje komen we aan bij Stadion ’t Leeuwke in Hamont. Daar melden wij ons en krijgen we een duidelijke presentatie. Hierna gaan we met z’n allen naar een dichtbijgelegen zaal: De Posthoorn waar een buffet klaarstaat, bestaande uit o.a. een hamburger, gebakken aardappelen, boontjes en een toetje. Daarna gaan we op weg naar onze verblijfsaccommodatie. Na ruim 20 kilometer komen we in een verlaten gedeelte van Ellikom aan bij onze accommodatie, de Kariboe. Hier zullen wij de komende dagen verblijven samen met een Amsterdams en Belgisch team. We worden enthousiast ontvangen door de beheerster Babs. De slaapplekken worden ingedeeld, beide teams hebben een kamer met stapelbedden. Daarna is de keuken aan de beurt. De koelkast pakken we vol met boodschappen gesponsord door COOP Ruurlo. De jongens hebben inmiddels al een aantal ballen gepakt en gaan voetballen op het enorme grasveld. Als het begint te schemeren is buskruit nog een leuk spel en daarna is het bedtijd.

De volgende morgen hebben we eerst een gezamenlijk ontbijt. Onze eerste wedstrijd is pas om 14.40 uur maar onze accommodatie gaat om 10.00 uur dicht. We besluiten om naar het sportcomplex van Hamont te rijden zodat we de wedstrijden van JO11-1 kunnen gaan kijken. Als we arriveren hebben zij de eerste wedstrijd met 6-1 (na een 0-1 ruststand) gewonnen van KFC Hamont. Wij zijn mooi op tijd om in de tweede wedstrijd te kijken. Deze wedstrijd tegen S.V. Hoofddorp wordt verloren met 3-1. We hebben op het terrein een plek afgebakend als verzamelplek voor beide teams. Vanwege de hitte is gekozen voor een plek onder een grote boom. Om half 1 komen Henrike en Bob Olde Olthof van Restaurant Avenarius rechtstreeks uit Ruurlo met een geweldige lunch: verschillende broodjes, drinken en fruit. Dit alles wordt gretig geconsumeerd. Ondertussen zijn er al meerdere ouders uit Ruurlo gearriveerd. Wij kunnen nog even de eerste helft kijken van de derde wedstrijd van JO11-1 tegen AS Bondy uit Frankrijk  en daarna beginnen wij met onze warming-up voor onze eerste wedstrijd.

Om 14.40 uur staan wij klaar om 2 x 15 minuten te voetballen tegen het Duitse SVR Völklingen (uit de buurt van Saarbrücken in het zuiden van Duitsland aan de Franse grens). Ondanks de hitte gaan we direct vol in de aanval. We komen op voorsprong door een doelpunt van Jurre met zijn hoofd! Daarna scoren Nout en  Ivar (2 X), zodat we met 4-0 winnen. Na de wedstrijd horen we dat JO11-1 met 4-3 verloren heeft van het sterke AS Bondy uit Frankrijk. Na ruim 2 uur wachten spelen we om 17.20 uur tegen  S.V. BLC uit ’s-Hertogenbosch. Dit team werd 9de in de eerste klasse. Luid aangemoedigd door de spelers van JO11-1 komen we binnen 2 minuten op 2-0 door 2 doelpunten van Jorne. Even is er een tegenvaller door ons eerste tegendoelpunt maar door doelpunten van Ivar, Jeroen en Tim winnen we gemakkelijk met 5-1.

Er zijn 8 poules van 3 teams. Wij zijn eerste geworden in onze poule en moeten om 18.40 uur spelen tegen de nummer 2 van een andere poule. De tegenstander is een bekende, ze zitten bij ons in de accommodatie: Tos Actief uit Amsterdam-Oost. Dit team is een JO12 team en is 2de geworden in de hoofdklasse. Een bekende oud-speler van o.a. Ajax en PSV, Marciano Vink, heeft hier in zijn jeugd gevoetbald. We zijn duidelijk (vooral fysiek) beter en winnen met 7-0 door doelpunten van Jorne (2X), Ivar (2X), Jeroen (2X) en Jelte. Morgen spelen we de kwartfinale tegen AS Kochersberg ( ligt ten Noordoosten van Frankrijk aan de Duitse grens). Eerst gaan we nog weer eten in de sporthal. Dit keer staat er pasta op het menu. Aangekomen bij de Kariboe zijn de jongens alweer over hun vermoeidheid heen en wordt er toch weer gevoetbald.

Als we de volgende dag op het sportpark komen heeft JO11-1 reeds een wedstrijd gespeeld. Tegen het Belgische K.E.G. Gistel wordt gewonnen met 5-0. Dit is helaas niet genoeg om mee te doen in de zogenaamde Euro Cup waarvoor  de beste 2 uit de 2 poules zich plaatsen. JO11-1 strijdt in de Challenge Cup voor de plaatsen 5 t/m 9. De eerste wedstrijd in de Challenge Cup is om 11.15 uur tegen SVM uit Marknesse. We zien JO11-1 verliezen met 2-1. En weer zijn Henrike en Bob vanuit Ruurlo naar ons toe gekomen om ons van een lunch te voorzien. Grote klasse!

Ze hebben ook nog iemand meegebracht. Enthousiast reageren de boys als ze zien dat hun trainer Koen Hoytink meegekomen is. Om 14.15 uur spelen wij onze kwartfinale. Het is ruim boven de 30 graden en we spelen op een keihard, hobbelig veld. Wellicht door de omstandigheden is het een slechte wedstrijd die in een logische 0-0 eindigt. Opzienbarend zijn de Franse trainers die in het Frans en Duits de gehele wedstrijd commentaar leveren. De vrouwelijke scheidsrechter geeft aan dat er strafschoppen genomen moeten worden. Bas schiet de eerste raak. Onze tegenstander schiet ook raak. Lars mist maar Ties redt daarna. Ivar schiet raak 2-1. Daarna maakt Kochersberg weer gelijk. Tim schiet ons naar een voorsprong 3-2 waarna Ties weer een strafschop stopt. De laatste is voor Jeroen die in de competitie alle strafschoppen benut heeft. Helaas mist hij nu. De teleurstelling is groot waardoor niet iedereen door heeft dat de Fransen de laatste strafschop missen en wij door zijn naar de halve finale! Twee velden verderop is ook JO11-1 aan een strafschoppenserie bezig. Helaas wordt deze verloren voor het Ruurlose team. Hierdoor eindigen ze als 2de in de Challenge Cup.

Terwijl we nog bijkomen van de wedstrijd ontdekken onze spelers Kylian Mbappé Lottin, spits van AS Monaco en de grote sensatie van de Champions League. Real Madrid, Barcelona, Manchester City en Manchester United willen de spits graag inlijven. Een bod van € 100 miljoen is al afgewezen door zijn club AS Monaco dat de vraagprijs voorlopig op € 130 miljoen heeft gezet. Kylian Mbappé Lottin is hier, begeleid door een breedgeschouderde bodyguard, om naar zijn voetballende broertjes te kijken die spelen bij AS Bondy.

Nadat enkele jongens met hem op de foto zijn gegaan is het weer tijd van veel water drinken en zonnecrème smeren. Om 15.45 uur spelen we in een bloedhete zon op een keihard veld. Het team van AS Bondy is beter en dendert in de eerste helft over ons heen: 0-4. Toch is het nog heel knap dat we de tweede helft geen doelpunt tegen krijgen. Het team is duidelijk een maatje te groot op dit toernooi. Het heeft de eerste wedstrijd met 17-0 gewonnen en zelfs de finale wordt met grote cijfers (8-0) gewonnen. We moeten een uur wachten op onze laatste wedstrijd om de derde plaats. Onze tegenstander is S.V. Verburch uit  Poeldijk (Zuid-Holland) dat 7de geworden is in de hoofdklasse. We komen op voorsprong door een doelpunt van Ivar. Na een vermeende handsbal krijgen we een strafschop tegen waarna het 1-1 wordt. Dit is ook de eindstand zodat meerdere spelers strafschoppen moeten gaan nemen. Bas schiet weer de eerste raak. S.V. Verburch ook maar de volgende strafschop wordt gemist door Ivar. Daarna komt S.V. Verburch op voorsprong. We blijven in de achtervolging als ook Jurre zijn strafschop maakt. Als Jesse hem mist en S.V. Verburch weer raak schiet is een vierde plaats in eerste instantie een schrale troost. Boosheid en verdriet overheersen kort na de wedstrijd. Maar daarna komt het besef dat we trots kunnen zijn op deze positie bij een deelname van 24 teams.

We besluiten om niet naar De Posthoorn te gaan maar te eten en te drinken op het sportpark. Daarna gaan weer naar De Kariboe. Daar blijken wij nog de enige 2 teams te zijn. Remko houdt de jongens bezig met bingo (met Babs als assistent) en een leuke voetbalkwis. De volgende ochtend is het opruimen en inpakken en rijden we weer terug naar Ruurlo waar de ouders hun kinderen staan om te wachten.

Alle spelers, begeleiders, ouders en sponsors bedankt voor dit supermooie weekend.

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse