Ruurlo laat zege uit handen glippen
Ruurlo laat zege uit handen glippen

Zekere zege

Zondag 3 december stond de wedstrijd tegen Warnsveldse Boys (WB) op het programma. Ruurlo liet in de slotfase een zekere zege uit handen glippen. De Boys, op dat moment nog met een negental, wisten in de slotfase van het duel nog een punt mee te nemen naar Warnsveld.

Het was koud op sportpark ‘t Rikkelder’. Toch waren er weer veel supporters aanwezig. Dat waarderen de spelers en staf ten zeerste. Sinterklaas en zijn, al dan niet gekleurde Pieten waren zaterdag in de kantine geweest om de vele kinderen te verblijden met pepernoten en speculaas. Onze goedheiligman had de pepernotenfabriek goed aan het werk gezet want ook langs de lijn waren er velen die zich te goed deden aan dit snoepgoed.

Teambelang, saamhorigheid en plezier

Aanvoerder Koen Hoijtink was afgelopen week vader geworden. Ondanks dit heugelijke feit stond hij gewoon aan de aftrap. Ook dit laat zien dat het met het teambelang en saamhorigheid aangevuld met een hoop plezier bij Ruurlo wel goed zit.

3B is met recht een kolderieke competitie

Warnsveld bracht de bal om exact 14:00 uur aan het rollen. De wedstrijd, die onder leiding stond van scheidsrechter de Graaf stond bol van emotie, passie en strijd. De leidsman deed goed mee aan het sinterklaasgevoel want hij strooide rijkelijk met kaarten. Het door vele blessures geteisterde Ruurlo kwam uitstekend uit de startblokken en na een paar minuten werd al een eerste mogelijkheid gecreëerd. Niek te Winkel stuurde Job Klootwijk de diepte in. Zijn voorzet ging helaas net over de achterlijn en het vizier moest nog even wat bijgesteld worden. De bedoeling van Ruurlo was in ieder geval duidelijk. Na de twee dikke nederlagen tegen respectievelijk Colmschate en Wijhe moest er alles aan gedaan worden om de drie punten in huis te houden. In deze kolderieke competitie in 3B, waar werkelijk iedereen van iedereen kan winnen, is nog van alles mogelijk. Het verschil tussen de nummer drie en de nummer negen van de ranglijst is maar drie punten!!

Arendsen Raedt het “Goudhaantje” van Ruurlo

Toch was het even later wel raak voor de geelzwarten. Goed voorbereidend werk van Jordi van der Knoop en opnieuw te Winkel gaf Larson Arendsen Raedt de mogelijkheid de score te openen. Het “goudhaantje” van Ruurlo schoof uit een moeilijke hoek de bal gedecideerd achter keeper Erik Wijnbergen. Even later was Haiko Scheffer dicht bij de 2-0 maar zijn schot belandde op de lat. Keeper Wijnbergen kon er nog net een vinger tussen krijgen en liep daar een lichte blessure mee op waaraan hij moest worden behandeld.

Na een kleine 40 minuten pas de eerste mogelijkheid voor WB. Een vrije trap van net buiten de zestien werd op vakkundige wijze door Roy Brekveld uit de hoek getikt. De corner, die verdacht veel leek op de Ruurlo variant, leverde gelukkig niets op.

Vlak voor rust leek Scheffer de 2-0 te maken maar om onduidelijke reden werd de goal afgekeurd. In een, in mijn ogen, fair duel met de laatste man van WB. ontfutselde hij hem de bal en lepelde het leder van een meter of dertig over  Wijnbergen heen. Scheidsrechter de Graaf zag het echter anders en gaf zelfs geel aan Scheffer. Vreemd. Vlak voor rust wist van der Knoop met een prime individuele actie de bal bij Klootwijk te krijgen. Hij gaf te Winkel de mogelijkheid om te schieten. Wijnbergen liet zien een prima sluitpost te zijn en tikte de bal uit de bovenhoek. Vlak voor rust kreeg Arendsen Raedt nog een prent. Hij was te laat bij de rechtsback van WB en deze kaart was te rechtvaardigen.

“apenkooi”

Na rust ging Ruurlo vrolijk verder en het wachten was op de bevrijdende 2-0. Arendsen Raedt, licht geblesseerd,  werd na tien minuten gewisseld voor Wout Meutstege. Verdediger Stijn Smak deed zijn naam eer aan. Hij kwam hard in aanraking met een speler van WB. Een ongelukkige botsing, maar wel één met gevolgen. Smak moest even later naar de kant met, na achteraf bleek, een lichte hersenschudding. Hij werd vervangen door A-speler Wiebe Lusink. Ook Mike van den Toorn kreeg weer speelminuten na zijn blessure. Hij verving de prima spelende Niels Ooyman. Ooyman komt terug van een slepende blessure die hem bijna een jaar aan de kant heeft gehouden. Trainer Leussink, van WB, bracht ook verse krachten om zodoende de druk op de Ruurlose defensie te verhogen.. Na een minuut of twintig kreeg Ruurlo een hoekschop na een prima actie van van der Knoop. In de tegenstoot die daarop volgde maakte WB toch nog bijna de gelijkmaker. In een kolderieke situatie, met veel geren en gespring binnen de zestien, (Trainer Schouten refereerde naar het beroemde spel “apenkooi”) werd van dichtbij raak geschoten. Keeper Brekveld had de hand op de bal toen de spits van WB de bal over de doellijn tikte. Brekveld haalde echter alles uit de kast en zoog naar de kunstmat. Scheidsrechter de Graaf zag er een overtreding in en tot opluchting van alle geelhemden keurde de leidsman de treffer af.

“tegen 10 man is het altijd lastig spelen”

Warnsveld kwam even later met tien man te staan. Thom Boeve pakte binnen tien minuten twee maal een gele prent en kon vroegtijdig naar de kleedkamer. Hij hoefde echter niet alleen onder de douche want nog geen 5 minuten later was het Marc Hasper die zijn tweede gele kaart kreeg. Ook hij kon vroegtijdig de gang naar de catacomben maken. De voetbalgoeroe Johan Cruijff had het altijd al goed gezien. Tegen 10 man spelen is altijd lastig. Kun je nagaan hoe lastig het is om tegen een negental te ballen. De veldbezetting en organisatie is dan een beetje zoek. WB maakte daar optimaal gebruik van en in de slotminuten wist Léon Knuttel de gelijkmaker te scoren. Hij schoof de bal beheerst onder de kansloze Brekveld door. Glenn Dekkers deed nog even mee aan de kaartcompetitie en kreeg ook een gele kaart voor geschoteld.

Al met al een uitslag waar beide ploegen niet veel mee opschoten. Beide ploegen vertoeven nu in de middenmoot.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Helios uit Deventer op het programma. De winnaar van de eerste periode laat echter ook wat steekjes vallen. Wellicht kan Ruurlo daar weer een driepunter scoren. Na drie nederlagen en twee gelijke spelen zou dat een welkome opsteker zijn voor de formatie van Schouten.

Natuurlijk hopen we weer op veel publiek uit Ruurlo. We kunnen de zo vaak gememoreerde 12e man heel goed gebruiken.

Henk Stegeman, leider Ruurlo 1

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse