Ruurlo herovert koppositie in 3b
Ruurlo herovert koppositie in 3b

Waren de weergoden Ruurlo vorige week nog goed gezind, afgelopen zondag stond de vlag er heel anders voor. Pluvius deed van zich spreken en de herfst had letterlijk zijn intrede gedaan. De uitwedsstrijd tegen Eerbeekse Boys stond op het programma. Op papier een lastige tegenstander. Vorige week hadden de mannen uit Eerbeek van Wijhe ’92 gewonnen. Dat is toch ook een gerenommeerde tegenstander. Een ploeg dat al jaren in de derde klasse vertoefd en steeds een goede indruk achter liet. Ruurlo kon dus de borst nat maken.

Maar de statistieken wezen al onze kant op. Immers, er werd nog nooit verloren van deze tegenstander. Moet er wel bij vermelden dat we er ook nog nooit tegen gespeeld hebben. Maar dit terzijde. We hadden al begrepen van andere tegenstanders, dat ze op een hybride veld spelen. Nu gaat mijn kennis wat betreft de ondergrond van een voetbalveld niet heel erg ver, maar in mijn ogen heb je dat alleen bij auto’s. Niet dus.

Op het ook lag het veld er prima bij. Het leek egaal en je zag eigenlijk alleen maar gras. De bal rolde ook perfect alleen was het veld door de vochtige omstandigheden spekglad. Zo glad zelfs, dat ondergetekende en plaatselijke ijsmeester van de Ruurlose ijsclub, er met jaloerse blik naar zat te kijken. Mooi baantje pleegt dat in het schaatsjargon te worden genoemd.

Om 14:30 werd er afgetrapt door de “Gastgeber”. De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Dordievski  In het begin van het seizoen was er nog enige plankenkoorts te bespeuren bij de promovendus, maar Ruurlo is de plankenkoortsfase reeds voorbij. Uitgaande van eigen kracht en kwaliteit kunnen ze het elke tegenstander in deze klasse bijzonder lastig maken. Sterker nog, qua voetbal hoeven de geelzwarten onder leiding van trainer Wouter Schouten, voor niemand onder te doen. Technische spelers, harde werkers en jongens met “gochme” kenmerken Ruurlo op dit moment. Voeg daar het altijd in grote getale aanwezige publiek aan toe en je krijgt een heerlijke maaltijd met bijbehorend toetje.

Zoals gezegd trok Ruurlo meteen ten strijde en in de 3e minuut was het linksback Sander Krabben die de gehele rechter linie van de Boys zijn hielen liet zien. Hij wist de bal met zijn linker poot goed voor te krijgen maar de verdediging van Eerbeek was op zijn que five en wist de bal tot corner te verwerken. Uit de afgeslagen corner vuurde captain Koen Hoijtink op het doel maar zijn schot werd geblokt door de aanvoerder van de Boys, Rens Bekkers. Even later was het aan de andere kant gevaarlijk maar grensrechter Herman Uenk was scherp deze middag en stak onverbiddelijk de vlag in de hoogte. Even later was het Ruurlo dat weer gevaarlijk was. De excellerende Jelle Kornegoor, Vorig jaar toch grotendeels in de lappenmand gezeten, joeg de bal keihard voorlangs. Het veld leende zich daar uitstekend voor maar er was niemand bij de tweede paal om de bal binnen te glijden. Het spel golfde heen en weer en echt grote kansen waren er niet. Eerbeek was hoofdzakelijk gevaarlijk via de jeugdige linksbuiten Danny van Dijk. De verkleinde uitvoering van onze Ted Boeijink wist een paar keer dreigend buitenom te komen bij Job Klootwijk. Zijn voorzetten werden echter door onze laatste linie, onder leiding van Niek Sprukkelhorst, beter op waarde geschat dan door de voorwaartsen van de Boys uit Eerbeek. Ook doelman Roy Brekveld had er goed het oog in en kon handelend optreden bij een wat slap schot uit de tweede lijn.

Vlak voor rust zette Ruurlo nog even aan. Met een 0-1 voorsprong de rust in gaan zou wel een verdiend en lekker gevoel geven. In de 43e minuut trok scheidsrechter Dordievski de gele kaart voor Federico Simonetti. Deze speler, met aan de naam te zien Italiaans bloed, liet wel erg veel temperament zien en schoffelde Kornegoor onderuit. De scheids toonde zich coulant door slechts geel trekken.

Na rust ging Ruurlo verder en probeerde de bres te breken bij de mannen onder leiding van trainer Martijn van de Hel. Larsson Arendsen Raedt kon zijn doelpuntentotaal vanmiddag niet opkrikken maar hij was er wel heel dicht bij. Hij wilde de keeper verschalken met een lob van zo’n 25 meter maar door de gladde omstandigheden kon hij de bal niet de juiste richting mee geven. Even later was er een ouderwetse scrimmage voor het doek van keeper Jeroen ter Velde. De bal wilde de doelmond maar niet uit maar het leder wilde er helaas ook niet in. Bij de tegenaanval van Eerbeek wist een speler van Eerbeek een kanonskogel af te vuren. Toen we na de wedstrijd naar huis reden lag de bal in Oeken bij cafe “de vrolijke Frans” op het terras☺. Stukje over dus.

In de 61e minuut wist Ruurlo dan toch de verdiende openingstreffer te maken. Een prachtige aanval op rechts deed de bal belandden bij Kornegoor. Met een fluwelen trap wist hij Niek te Winkel te bereiken die prachtig binnen kopte. Ruurlo was niet tevreden met deze éne treffer en ging naarstig op zoek om de score te verdubbelen. Daar hadden ze niet veel tijd voor nodig. In de 74e minuut ging de uitstekend spelende Haiko Scheffer alleen af op keeper ter Velde. Deze wist de bal van Scheffer nog te onderscheppen maar Ted Boeijink was er als de kippen bij om het leder voor de tweede keer deze middag tegen de touwen te schieten. Heel Eerbeek zag er een buitenspel doelpunt in, inclusief grensrechter Kerseboom, maar de scheids had het goed gezien. Zuiver doelpunt! Bart van Thiel, van de thuisploeg, werd nog getrakteerd op een gele prent. Ook te Winkel kreeg zo’n kleur voorgeschoteld door wat al te lang te ageren richting de scheidsrechter. Trainer Schouten greep in om te Winkel voor verder onheil te behoeden en bracht Wout Meutstege in het veld. Ook Arendsen Raedt mocht de arena verlaten en werd vervangen door A-speler Wiebe ter Haar.

De verse krachten van Ruurlo lieten meteen van zich spreken. Ter Haar wist met een prima opening Meutstege te bereiken. Meutstege, vorig seizoen nog goudhaantje bij de promotiewedstrijd tegen Dinxperlo, wist nu het net net niet te vinden. Zijn poeier spatte uiteen op de paal. Dit was het laatste wapenfeit van Ruurlo. Ook Eerbeekse Boys moest zijn meerdere erkennen in de geelzwarte brigade uit Ruurlo. Na 5 speelronden staat de equipe van Schouten fier boven aan in de derde klasse B met 11 uit 5.

Aankomende week de thuiswedstrijd tegen K.C.V.O. die hun thuisbasis hebben in Vaassen. Afgelopen zondag te sterk voor Turkse Kracht. Ruurlo gaat aankomend weekend uit van eigen kracht. Zou mooi zijn als ook de mannen uit Vaassen aan de steeds langer wordende zegekar kunnen worden gebonden. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Tot ziens aanstaande zondag 29 oktober op sportpark “t Rikkelder”.

Groet Henk Stegeman.

 

 

 

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse