Jan Lorsé hoofdtrainer van VV Ruurlo
Jan Lorsé hoofdtrainer van VV Ruurlo

Door Jan Hendriksen

“VV Ruurlo is een warme club met een jonge spelersgroep waar potentie inzit”

RUURLO – Voetbalvereniging Ruurlo heeft voor het seizoen 2021-2022, dat zondag 26 september voor de geel-zwarte hoofdmacht in de derde klasse B van het district Oost van de KBVB met een uitduel tegen VV Montferland in Zeddam begon (1-1), een nieuwe hoofdtrainer. VV Ruurlo heeft namelijk de 43-jarige Jan Lorsé uit Doetinchem voor de eerste selectie vastgelegd. De Doetinchemse trainer-coach ziet het als geweldige uitdaging om van VV Ruurlo 1 een stabiel elftal te maken en elke individuele speler naar een hoger niveau te brengen. Dit om gezamenlijk te bouwen aan een mooie toekomst met sportieve uitdagingen.

Jan Lorsé heeft het trainersstokje overgenomen van Ruurloër Wouter Schouten die de afgelopen vijf seizoenen de eerste selectie van de vereniging onder zijn hoede had. Schouten is nu trainer van ‘buurman’ VV Vorden dat in de tweede klasse van het district Oost uitkomt. Jan Lorsé was de afgelopen twee seizoenen, die door de corona vroegtijdig werden afgebroken, actief als trainer bij de eerste selectie van VIOD (Vooruitgang Is Ons Doel) uit Doetinchem dat uitkomt in de tweede klasse. Hij begon met VIOD in de vierde klasse. Na twee promoties speelde het team voor het derde seizoen in de tweede klasse. 

Voorzitter Frank Floris van de Technische Commissie van VV Ruurlo denkt dat men in Jan Lorsé een trainer heeft gevonden die uitstekend bij de spelersgroep én bij de Ruurlose voetbalclub past. De voetbalcarrière van Lorsé begon bij VV Doetinchem waarna hij vijf jaar voor diverse eerste jeugdelftallen van De Graafschap speelde. Daarna speelde de Doetinchemer drie jaar voor Jong PSV om vervolgens een seizoen bij Top Oss in de eerste divisie onder contract te staan. Vervolgens speelde Jan Lorsé bij Babberich dat destijds in hoofdklasse van de KNVB uitkwam. “En ik heb ook alle jeugdelftallen van het Nederlands Elftal doorlopen vanaf O14 tot er met O19. Als trainer ben ik een seizoen bij VV Zelos en Concordia Wehl werkzaam geweest. En de laatste vijf seizoenen dus bij VIOD waar we in de vierde klasse begonnen. We werden in het eerste seizoen kampioen om vervolgens het jaar erop te promoveren via de nacompetitie naar de tweede klasse.”

Jan Lorsé omschrijft VV Ruurlo nu hij enkele weken in voorbereiding is op de competitie en de eerste selectie sinds eind september heeft samengesteld als een mooie warme club met een hele mooie jonge spelersgroep waar heel veel potentie in zit. “In de O19 van Ruurlo zitten ook zeker een paar spelers die zeker de potentie hebben om het eerste van Ruurlo te halen. Er zit zeker veel potentie in de club om door te kunnen groeien met allemaal eigen spelers.” 

Geen zorgen
In aanloop naar de competitiestart werden er twee bekerwedstrijden van de vierdeklassers FC Dinxperlo en VV Reünie met flinke cijfers verloren. Baart dat je zorgen? Jan Lorsé: “Nee, dat baart mij totaal geen zorgen omdat we nog volop in de voorbereiding zitten en we nog niet in onze sterkste formatie hebben kunnen spelen door vakanties en blessures. Ook denk ik dat zowel Reünie als Dinxperlo twee ploegen zijn die met gemak in de derde klasse mee kunnen draaien en komend seizoen ook zeker voor het kampioenschap mee gaan spelen. De eerste vijf ploegen van de vierde klasse verschillen ook niet zo veel met de onderste vijf ploegen van de derde klasse qua niveau.” Enkele routiniers uit het seizoen 2020-2021 hebben afscheid genomen van het eerste elftal. Is dat een aderlating voor het relatieve jonge team dat je nu onder je hoede hebt? “Het is altijd prettig als trainer dat je toch een drietal oudere spelers in je selectie hebt. Met name om je organisatie in het veld goed neer te zetten en een stuk coaching zeker bij een jonge spelersgroep”, aldus Lorsé.

Handhaven
De doelstelling voor het nieuwe seizoen voor het eerste elftal van VV Ruurlo is volgens de nieuwe trainer eigenlijk heel simpel. “Wij moeten ons kunnen handhaven in de derde klasse en doorbouwen met deze jonge spelersgroep naar volgend seizoen en zien dat we aankomend seizoen ook al wat spelers van O19 door laten doorstromen naar Ruurlo 1. Dat zou zowel voor die spelers als voor de club ontzettend goed zijn. Dan heb je over twee jaar een hele mooie jonge talentvolle spelersgroep waar je nog jaren mee vooruit kunt met allemaal eigen jongens. Ik zal daarom ook de komende tijd vaak bij het tweede elftal en bij wedstrijden van de jeugdelftallen O19 en O17 van Ruurlo aanwezig zijn.”

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse