Harry Gotink stopt na 56 jaar als jeugdleider bij VV Ruurlo
Harry Gotink stopt na 56 jaar als jeugdleider bij VV Ruurlo

Harry Gotink stopt na 56 jaar als jeugdleider bij VV Ruurlo

Jeugdmixtoernooi naar trouwe en bescheiden jeugdleider vernoemd

RUURLO – Nooit treedt hij op de voorgrond. Bescheidenheid siert hem namelijk op alle fronten. Een stille kracht die talloze taken en functies voor de vereniging uitvoerde en nog steeds uitvoert. Van scheidsrechter tot het verzorgen van de kaartavonden en sinds 1985 deel uitmakend van de terreincommissie van het Internationale Karel Stegemantoernooi tot mede oprichter van de Kerstactie in 1972. Maar bovenal. Harry Gotink was maar liefst 56 jaar jeugdleider bij voetbalvereniging Ruurlo. Maar achter deze imposante lange ‘carrière’ heeft de geboren en getogen Ruurlo nu een punt gezet.

En als spontaan ‘eerbetoon’ voor deze lange trouwe periode hebben jeugdleider en -trainer Niek Schurink (46) en jeugdtrainer Ivan Wiegerinck (45) zaterdag 11 juli op sportpark ‘t Rikkelder een jeugdmixtoernooi georganiseerd voor de teams JO-11-1, JO-13-1 tot en met JO-13-4 en MO-15-1 waaraan ze de naam van de 73-jarige Ruurloër hebben gekoppeld: het Harry Gotink 7×7 Mix Toernooi. “Het voetbalseizoen werd door de corona crisis abrupt beëindigd. Normaliter spelen we steevast aan het eind van het seizoen met de verschillende jeugdteams dan nog een aantal toernooien. Maar dat was nu niet het geval. We wilden het seizoen toch op een waardige wijze afsluiten en kwamen op het idee om een intern toernooitje te spelen. En toen we hoorden dat Harry Gotink na 56 jaar als jeugdleider was gestopt hebben we aan het bestuur voorgesteld het toernooi naar hem te vernoemen. Dat heeft hij meer dan verdiend”, zo verklaart Niek Schurink die zich nog goed kan herinneren dat Harry ook leider was van één van zijn jeugdteams waarin hij speelde. Ook Harry Gotink speelde zelf in de jeugd. “Maar dat was nog op het oude complex in De Meene”, zo verklaart Harry. Bij de senioren schopte Harry het tot het tweede elftal. In die jaren stond hij samen met Jan Scholten sr. en Herman Meijerink ook aan de basis van de Kerstactie die anno 2020 nog steeds binnen VV Ruurlo wordt georganiseerd. En toen VV Ruurlo in 1975 naar ‘t Rikkelder verhuisde was Harry vanaf het eerste uur ook mede organisator van de maandelijkse kaartavonden in de kantine die nu ook nog steeds plaatsvinden. Weliswaar zonder Harry want toen hij in 2004 getroffen werd door een tia moest Harry een stapje terugdoen. Maar jeugdleider bleef hij wel in al die jaren. Harry: “De jeugd is door de jaren heen wel mondiger geworden. Maar ik ben er altijd met veel plezier op zaterdag met de jeugd er op uitgetrokken.”

Mikado

De laatste jaren was Harry steevast mede jeugdleider van het team JO-15-1, ofwel wat vroeger de C – junioren waren. “Maar ik ben ook leider geweest van de A- en B – junioren en heb dan ook heel wat voetballertjes zien komen en gaan. Het was prachtig om te zien dat sommigen het later tot in het eerste elftal ‘schopten’. Ik ben dan ook nog steeds vaste VV Ruurlo 1 supporter”, zo verklaart de afscheidnemende jeugdleider die als bijnaam binnen de vereniging ‘Harry Mikado’ heeft. Want ooit tijdens één van de ‘opruimdagen’ van het Karel Stegemantoernooi vielen de talloze stalen buizen waaraan de sponsor- en landsvlaggen hingen in het bijzijn van Harry als een bundel mikado stokjes met veel geraas uit elkaar. 

Speciale shirts

Tot slot vindt Harry in al zijn bescheidenheid het een grote eer dat het jeugdmixtoernooi zaterdag naar hem vernoemd is. Speciaal voor het toernooi hebben Niek Schurink en Ivan Wiegerinck bij Textieldruk Ruurlo shirts laten drukken met daarop de namen van de sponsoren Obbink, Cleopatra, De Tapperij, Groot Jebbink Bloemen, Fysiotherapie van Zadelhoff, Autobedrijf Ruesink, Eetcafé De Naober en Textieldruk Ruurlo die het toernooi financieel ondersteunen die alle jeugdspelers na afloop van het toernooi mee naar huis mogen nemen. De bekers en medailles zijn gesponsord door De Prijshamer en Plus Kogelman stelde belangeloos wat lekkers voor de kinderen beschikbaar. Het toernooi heeft op zaterdag 11 juli plaatsgevonden.

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse