Eindelijk mag het weer: klaverjassen
Eindelijk mag het weer: klaverjassen

Eindelijk mag het weer. Klaverjassen en kruisjassen in de kantine. De afgelopen weken zijn we gaan inventariseren naar belangstelling van deelname en hebben we nieuwe speelschema’s gemaakt, om 8 kaartavonden te kunnen organiseren. Het animo voor deelname is naar alle tevredenheid. Totaal 32 koppels verdeeld over klaverjassen (26 koppels) en kruisjassen (6 koppels).

Helaas minder deelname doordat enkele deelnemers ons zijn ontvallen de laatste 2 jaren. En er zijn enkel deelnemers zijn uit zichzelf gestopt. Na een stop van een kleine 2 jaar, door het corona gebeuren, mochten we afgelopen vrijdag 15 Oktober de kaarten weer oppakken. Bij binnenkomst werd er gehandeld volgens de RIVM regels, dus QR code scannen of een papieren bewijs. Houden we het beleid van de vereniging aan? Als je controleert doe dit dan consequent en volgens de regels?  

Maar over het belangrijkste, gezellig klaverjassen en kruisjassen. Het kruisjassen, dit seizoen met 3 tafels. De kampioenen van de laatste jaren, het koppel Visschers/Visschers zijn weer sterk begonnen, maar moeten de eerste plaats wel delen met het ervaren paar N te Winkel/Marie Groote Haar.  

Eerste divisie klaverjassen met 6 tafels. Gelijk op de eerst avond al een redelijk verschil tussen de top 3 en het overige veld. Een slechte start van duo Westervoorde, zij dragen na ronde 1 de rode lantaarn. Ook Coerts/Engel zijn slecht uit de startblokken gestart. Voor een verrassing zorgden de rookies Jan en Snuit Meulenveld, met een derde plek. Eric Hissink en Arnold Labohm zijn verder gegaan waar zij de laatste kaartavond zijn gestopt, staan nu op plek 2. En met een klein verschil staan Ans Kerkwijk, dit keer met maat Peter, op de eerste stek.  

Ere divisie klaverjassen met 7 tafels. Een matige start voor paar Stomps/Stomps, zij dragen in deze divisie de rode lantaarn. Toppers van vorige seizoenen, als van de Toorn/Bensink, ter Haar/Lusink en van Tuyl/Lusink zijn ook stroef begonnen. Daar tegen over zijn Han Lusink/W Eggert en J Verhey/R Florijn zeer goed begonnen, plaats 3 en 2. Maar met een ruime voorsprong staat het duo Floris aan de leiding.  

Dank aan het bar team voor hun inzet.

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse