De speech
De speech

Hieronder de speech zoals onze voorzitter gehouden heeft op de nieuwjaarsreceptie…..

 

Nieuwjaarsreceptie 2018

Hoewel ik de meeste van jullie bij binnenkomst een handje heb geschud, wil ik toch namens het bestuur van de voetbalvereniging Ruurlo beginnen met iedereen een heel goed 2018 toe te wensen. Dat we mooie sportieve resultaten mogen behalen en vooral in een goede gezondheid! Ik stond net als toeschouwer bij de Nieuwjaars wedstrijd, want om in gezondheid te blijven leek het mij beter niet zelf mee te doen (zowel voor mij als voor mijn tegenstanders).

 

Ik heb de afgelopen maanden vaak geroepen dat wij als vereniging niet kunnen zonder vrijwilligers. En ook vandaag blijkt dat weer. Remco en Arian hebben uitstekend werk verricht in het organiseren van deze traditionele wedstrijd. Dank je wel Arian en Remco! Het is toch mooi om al die oude mannen hun best zien te doen tegen de jonkies van vandaag. De huidige selectie toont respect voor de oude mannen, en hoewel oud-ruurlo elke keer weer denkt dat ze het nog kunnen… Beseffen ze zich dat het allemaal toch ook wel erg snel gaat…

 

We hebben getracht de afgelopen maanden veel aandacht aan vrijwilligers te besteden, door met ze in gesprek te gaan en ze te bedanken voor hun inzet. Maar nog steeds hebben we extra vrijwilligers nodig, met name in de kantine, maar ook bij de sponsorcommissie. Vooral voor het Karel Stegeman Toernooi is het hard nodig dat we een “werkgroep” formeren die de sponsoring van het toernooi op zich neemt. Zonder sponsoring komt het toernooi in gevaar, en dat zou toch uiterst vervelend zijn. Dus als er mensen zijn die het leuk vinden om samen met een groepje mannen of vrouwen zich hard willen maken voor het KST, Heel graag!

 

Het jaar 2018 wordt voor de VV Ruurlo ook het jaar van Duurzaamheid. We hebben vanuit de KNVB de kans gekregen om mee te liften op het initiatief wat de KNVB de Groene Club heeft betiteld. Er is ondertussen een energie coach geweest en die levert een rapport op met voorstellen tot verduurzaming. Denk dan vooral aan zonnepanelen en aan LED verlichting op de velden. Waarbij het ons doel is te besparen op onze energiekosten en natuurlijk een bijdrage te leveren aan een beter milieu. De verwachting is dat eind 2018 een aantal voorstellen zijn uitgewerkt tot concrete plannen. Deze plannen worden dan begin 2019 aangeboden aan de overheid om daar subsidie op te verkrijgen, en als dat allemaal positief is zal dit in 2019 aangelegd gaan worden. Wij zullen jullie regelmatig bijpraten over de vorderingen.

 

Tot slot wil ik kort stil staan bij onze sportieve prestaties, we zijn natuurlijk in de eerste plaats een voetbalclub. Ik wil dit keer niet stilstaan bij de prestaties van Oud Ruurlo 1, en zelfs niet bij de prestaties van ons eerste heren elftal. Maar ik wil even aandacht voor een groep uiterst getalenteerde voetballers, en wel de voetbalsters van Meiden Onder 15. Deze meiden zijn in het afgelopen najaar kampioen geworden in de 2de klasse en zijn gepromoveerd naar de 1ste klasse voor de rest van het seizoen. En ook in de zaal hebben ze de afgelopen winter een toernooi in Eibergen gewonnen. Ik heb deze meiden 1 keer mogen fluiten. Ja, als voorzitter wordt je al gauw ingezet als scheidsrechter, schijnt heel normaal te zijn. Maar ik heb genoten van het fanatisme van de meiden tijdens deze wedstrijd. Scherp in de duels, fanatiek als ik als scheidsrechter een overtreding over het hoofd zag, professionele overtredingen maken als het nodig was, en een wedstrijd winnen als een team. Complimenten voor de meiden in dit elftal. Ook voor ons meiden- en damesvoetbal ziet de toekomst er mooi uit! Ga zo door.

 

Ik sluit af door samen met mijn medebestuursleden Ron, Ria en Jacco met jullie te proosten op 2018. Dank je wel voor de aandacht, geniet van deze receptie!

 

Proost! Op 2018!

 

 

Copyright © Voetbalvereniging Ruurlo | Privacyverklaring | Digitale Hazewind (nieuwsbrief) | Login Design en realisatie door Project Arthouse